Çin, Rusya konusunda yaptırım uygulayan AB’ye “ortak çıkar” çağrısı yaptı

Yayın tarihi: 26 Şubat 2024 Pazartesi 8:22 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi 8:22 pm

Çin, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonu nedeniyle dört Çinli şirketin de yaptırım listesine alınmasına tepki göstererek, AB’ye “ortak çıkarları göz önünde bulundurma” çağrısı yaptı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği’nin Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonu nedeniyle aldığı yaptırım kararları çerçevesinde dört Çinli şirketin de yaptırım listesine eklendiğini açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, AB’nin tek taraflı yaptırımlarının ve yargı yetkisini sınır aşırı kullanmasının uluslararası hukukta temeli olmadığı belirtildi.

Brüksel’in tutumunun, Aralık 2023’te Pekin’de düzenlenen Çin-AB Zirvesi’ndeki mutabakata aykırı olduğu ve ilişkileri olumsuz etkileyeceği vurgulanan açıklamada, “AB’ye, Çin ile kapsamlı stratejik ortaklığın genel çıkarlarını göz önünde bulundurma çağrısını yapıyoruz.” ifadesine yer verildi.

(AA)

ABD Başkanı Biden, Navalni’nin ailesini ağırladı! Rusya’ya yeni yaptırımlar geliyor

Çin, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonu nedeniyle dört Çinli şirketin de yaptırım listesine alınmasına tepki göstererek, “ortak çıkarları göz önünde bulundurma” çağrısı yaptı.

 

Kaynak: TELE1