Türkiye’ye geldi denilen Çin aşısının Faz 3 sonuçlarına üçüncü erteleme

Yayın tarihi: 24 Aralık 2020 Perşembe 10:39 am - Güncelleme: 24 Aralık 2020 Perşembe 1:27 pm

Brezilyalı araştırmacılar, Çin’in Sinovac şirketi tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının ön verilere göre yüzde 50’den fazla etkili olduğu açıklanmıştı. Sinovac’ın talebi üzerine üçüncü faz denemelerinin tam sonuçlarının açıklanmasının ertelendiğini bildirdi… Yapılan açıklamaya göre sonuçlar Ocak ayında açıklanacak

Çinli Sinovac Biotech Ltd. şirketi, Brezilya’dan alınan verileri Endonezya ve Türkiye’den alınan test sonuçlarıyla birleştirdiği için Covid-19 aşısının geç aşama denemelerinin sonuçlarının duyurulmasını Ocak ayına erteledi.

İsmail Küçükkaya’dan Çin aşısı gelmedi iddiası

Sao Paolo’daki Butantan Enstitüsü yetkilileri, Sinovac’ın sonuçların 15 gün sonra açıklanmasını istediğini bildirirken, Çin’in bir diğer geliştirdiği aşı olan Sinopharm’ın ise Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE),9 Aralık’ta 125 milletten 31 bin gönüllü üzerinde yapılan denemeler sonucu yüzde 86 etkinlik sağladığı açıklanmış, aşının yaygın kullanımına onay verilmişti.

CoronaVac’ın üçüncü faz çalışmalarına Türkiye ve Endonezya da katılıyor. Endonezya, çalışmaların devam ettiğini ve sonuçların ocak ayında açıklanacağını duyurmuştu. Türkiye’nin de yakında üçüncü faz sonuçlarını açıklaması bekleniyor.

Flaş… Koronavirüs aşısında alerjik reaksiyon tespit edildi