CİMER’den Ankapark sorusuna boşluk doldurmalı yanıt

Yayın tarihi: 10 Şubat 2019 Pazar 6:09 am - Güncelleme: 10 Şubat 2019 Pazar 6:11 am

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer’in, Ankapark’ın maliyetini sorduğu soruya boşluk doldurmalı yanıt verdi.

CHP’li Taşcıer, CİMER’e Çin merkezli bir şirketin Ankapark’ta, bugüne kadar yapılan harcamaya ek olarak, yaklaşık 50 milyon liralık güvenlik yatırımı yapılmadan açılırsa can kaybı yaşanabileceği uyarısında bulunduğu iddiası ile Ankapark’ın 31 Mart yerel seçimlerinden önceki bir tarihte tüm risklere rağmen açılacağı, seçim sonrası da tekrar tadilata alınacağı iddialarını sordu.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın aktardığına göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı imzasıyla CİMER’den gelen yanıtta parkın yerel seçim öncesi açılışına ilişkin “Açılış, risk içeren bir durum olmayıp işletmenin organizasyonu için bir deneme niteliğindedir söz konusu açılış işletmenin yönetim ve organizasyon planının bir parçası olup bir seçim propagandası olarak algılanmamalıdır” dendi. Taşcıer ise yanıta “En net anladığımız şey şu ki; Ankapark gerekli önlemler alınmadan, mecburi olan yatırımlar yapılmadan, seçim öncesi sırf oy kaygısıyla açılacak. Ankaralılar denek olarak kullanılacak” ifadelerini kullandı.

Taşcıer’in Ankapark için şimdiye dek ne kadar harcama yapıldığı yönündeki sorusuna da “Ankapark başladığı tarihten itibaren yaklaşık TL harcama yapılmıştır” şeklinde yanıt verildi. Taşcıer, “Sorduğum soruyu yazıp yanıtın yazılması gereken kısmı boş bırakmışlar. Herhalde ‘siz kaç diye düşünüyorsanız o kadardır’ demek istediler. Yanıt vermemelerine alışmıştık da böyle bir yöntem ile ilk kez karşılaşıyoruz” dedi.