Cimbom sahaya çıkıyor! Olimpija Ljubljana – Galatasaray maçı saat kaçta hangi kanalda?

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2023 Salı 7:22 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2023 Salı 7:22 am

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Slovenya şampiyonu Olimpija Ljubljana ile kozlarını paylaşacak. Wilfried Zaha, Nicolo Zaniolo ve Kerem Demirbay, zorlu deplasmana götürülmedi; Mauro Icardi ve Lucas Torreira ise kadroda yer alıyor. Peki Olimpija Ljubljana – Galatasaray maçı saat kaçta Olimpija Ljubljana – Galatasaray maçı hangi kanalda?

 

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Zalgiris Vilnius’u 2-2’in rövanşında Dries Mertens’in muhteşem golüyle eleyen Galatasaray, 3. Ön Eleme Turu’nda Olimpija Ljubljana ile kozlarını paylaşacak. Okan Buruk yönetimindeki Cimbom, son Slovenya şampiyonunu devirip evine avantajlı bir skorla dönmeyi hedefliyor. Wilfried Zaha, Nicolo Zaniolo ve Kerem Demirbay, zorlu deplasmana götürülmedi; Mauro Icardi ve Lucas Torreira ise kadroda yer alıyor. Galatasaray, Ljubljana’yı elerse Play-Off’ta Klaksvik-Molde eşleşmesinin galibiyle Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak için karşılaşacak. Aslan, Ljubljana’ya elenirse, Avrupa Ligi’ndeki Play-Off turunda Karabağ-Helsinki eşleşmesinin galibini bekleyecek.

Olimpija Ljubljana-Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Şampiyonlar Ligi Galatasaray maçı şifresiz kanalda mı?

Bu akşam SRC Strovice’de oynanacak ve saat 22.00’de başlayacak Olimpija Ljubljana-Galatasaray maçı S Sport Plus’tan canlı olarak yayınlanacak. Maçı İsveç Futbol Federasyonu’ndan Andreas Ekberg yönetecek

Olimpija Ljubljana-Galatasaray muhtemel 11’ler:

Olimpija Ljubljana: Vidovsek, Silva, Ratnik, Muhamedbegovic, Sualehe, Seslar, Doffo, Elsnik, Rui Pedro, Posavec, Nukic

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Angelino, Torreira, Oliveira, Yunus, Mertens, Kerem, Bakambu (Barış Alper)

ZAHA VE ZANİOLO KADRODA YOK

Galatasaray kafilesi zorlu Olimpija Ljubljana maçı için Slovenya’ya giderken, takımın iki önemli yıldızı Zaha ve Zaniolo, sakatlık sonrası henüz hazır olmadıkları gerekçesiyle İstanbul’da bırakıldı. Yine sakatlığı olan yeni transferlerden Kerem Demirbay’ın yanı sıra Morutan ve Yusuf Demir de kadroda yer almıyor.

Galatasaray’ın Olimpija Ljubljana maçı kamp kadrosu:

Fernando Muslera, Leo Dubois, Angeliño, Fredrik Midtsjö, Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi, Dries Mertens, Yunus Akgün, Günay Güvenç, Halil Dervişoğlu, Berkan Kutlu, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Sergio Oliveira, Lucas Torreira, Emin Bayram, Abdülkerim Bardakcı, Jankat Yılmaz, Barış Alper Yılmaz, Caner Doğan, Hamza Akman, Kazımcan Karataş, Sacha Boey, Cedric Bakambu, Berk Balaban.

Play-Off’taki muhtemel rakipler belli oldu

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda bugün Olimpija Ljubljana ile karşılaşacak olan Galatasaray’ın Play-Off’taki muhtemel rakipleri de belli oldu. Sarı-Kırmızılılar, Faroe Adaları temsilcisi Klaksvik ile Norveç ekibi Molde arasındaki kapışmanın galibiyle, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak için mücadele edecek. Bu turda da ilk maç deplasmanda oynanacak.

TARİHE GEÇTİLER

Muhtemel rakiplerden Klaksvik, toplam nüfusu 5 bin olan bir kasaba takımı. En kötü ihtimalle Konferans Ligi’nde gruplara kalacak olan Faroe Adaları temsilcisi, bu alanda ülke tarihine geçmiş durumda. Molde’nin en dikkat çeken özelliği ise takım kaptanları arasında Galatasaray’ın eski futbolcusu Martin Linnes’in de olması.

EĞER CİMBOM ELENİRSE

Cim Bom eğer Ljubljana’ya elenirse, Avrupa Ligi Play-Off turunda Karabağ-Helsinki galibiyle gruplara kalmak için kapışacak, eğer bu aşamada da istenmeyen bir sonuç alınırsa, Konferans Ligi’nde gruplardan yola devam edilecek. Sarı-Kırmızılı ekip ayrıca, Ljubljana’yı geçip, Klaksvik-Molde eşleşmesinin galibine takılırsa, Avrupa Ligi’nde doğrudan grup aşamasına katılacak.

OKAN BURUK: AVANTAJLI BİR SKOR İSTİYORUZ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Olimpija Ljubljana deplasmanı öncesi yaptığı açıklamada, “Hedefimiz her zaman söylediğimiz gibi Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak. Bir sonraki tura çıkarsak rakiplerimiz de belli oldu. Şimdi hata yapmadan İstanbul’a dönmemiz gerekiyor. Avantajlı bir skorla seyircimizin karşısına çıkabilirsek, turu geçme şansımız o kadar yüksek olur. Takımımız henüz yüzde 100 hazır değil belki, ama ligin de başlamasına sayılı günler kala olabilecek en iyi oyunu ortaya koymak istiyoruz” diye konuştu.

ICARDİ TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI

Takıma en son katılan isimlerden biri olan Mauro Icardi, fiziksel açıdan arkadaşlarının bir hayli gerisinde olmasına rağmen, kafileyle Slovenya’ya götürüldü. Şimdilik Bakambu, Barış ve Halil isimleri ön plana çıksa da Arjantinli yıldızın da ikinci yarıda skora göre oyuna girme ihtimali bulunuyor.

304 MAÇTA 107 ZAFER

Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 304 kez oynadı. Sarı-Kırmızılılar, 107 kez sahadan galip ayrılırken, 115 kez de mağlup oldu. 82 karşılaşmada ise kazanan taraf çıkmadı. Rakip fileleri 404 kez havalandıran Cim Bom, kalesinde ise 450 gol gördü.

LJUBLJANA BOŞ GEÇTİ

Slovenya’da ligin 3. haftası geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketi ve hayat kayıpları nedeniyle ertelendi. Bundan önceki iki haftada son şampiyon Ljubljana’nın 1 galibiyet 1 beraberliği bulunuyor.

UEFA’DAN RAKİBE TRİBÜN CEZASI

Olimpija Ljubljana, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Bulgar ekibi Ludogorets’i son dakikada attığı golle elemiş, maç bitiminde taraftarlar sahaya girmişti. Sloven ekibine UEFA Disiplin Kurulu tarafından bir maç seyircisiz oynama ve 20 bin Euro para cezası verildi. Ancak seyircisiz oynama cezası Galatasaray maçında uygulanmayacak, iki yıl içinde benzer bir taraftar olayı yaşanırsa devreye girecek.