Çilem Doğan’ın cezası onandı: Kızım Mirasu siz kadınlara emanet

Yayın tarihi: 4 Kasım 2021 Perşembe 10:30 am - Güncelleme: 4 Kasım 2021 Perşembe 5:31 pm

Şiddet gördüğü eşi Hasan Karabulut’u öldürdüğü gerekçesiyle 15 yıl hapis cezası alan Çilem Doğan’ın cezası onandı. TELE1’e konuşan Doğan, “Kızım Mirasu size emanet. Kadın mücadelesi kazanacak” dedi.

Medyascope’tan Özgür Özdemir’in haberine göre Yargıtay, şiddet gördüğü eşi Hasan Karabulut’u öldürdüğü gerekçesiyle 15 yıl hapis cezası alan Çilem Doğan’ın cezası onadı. Bu kararın ardından, Eylül 2016’da tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Doğan bir kez daha hapse girecek.

TELE1’e özel açıklama yapan Doğan, kararla bütün kadınların ve 8 yaşındaki çocuğunun cezalandırıldığını belirterek, şunları söyledi:

“15 yıllık ceza ile Çilem Doğan’ı hapsetmediniz. 8 yaşındaki bir çocuğu ve dünyadaki bütün kadınları hapsettiniz. Erkek adaletten bir şey belemedik, beklemeyeceğiz. Biz kadınlar kirpiğimiz yere düşmesin diye omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Kızım Mirasu size emanet. Kadın mücadelesi kazanacak.”

NE OLMUŞTU?

Çilem Doğan, 2013 yılında evlendiği bir çocuğunun babası Hasan Karabulut’u, şiddet gördüğü ve kendisini fuhşa sürüklemek istediği gerekçesiyle 8 Temmuz 2015’te tabancayla vurarak öldürmüştü.

Ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Doğan, ‘haksız tahrik’ve ‘iyi hal’ indirimleriyle 15 yıl hapis cezasına çarptırılmış, Yargıtay tarafından cezası kesinleştirilene kadar 50 bin lira kefaletle serbest bırakılmıştı. Öldürdüğü eşinin ailesiyse karara itiraz etmiş, mahkeme ise bu itirazı reddetmişti.

Çilem Doğan: Bütün kadınlar ve kızım adına mücadele ediyorum