Cihan Kolivar tutuklandı

Yayın tarihi: 9 Kasım 2022 Çarşamba 10:48 am - Güncelleme: 9 Kasım 2022 Çarşamba 3:48 pm

‘Türk Milletini alenen aşağılama’ suçlamasıyla gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, HaberTürk TV’de Afşin Yurdakul’un konuğu olmuş, “Madem buna siz temel gıda maddesi sayıyorsunuz ben saymıyorum. Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum. Ezber değil. Kişi başı tüketim 210 kilo İsveç, Norveç Japonya’da 50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor” sözleriyle dikkat çekmişti.

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında “Türk milletini alenen aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlatıldı. Dün gözaltına alınan Kolivar, bugün sabah saatlerinde tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

Kolivar, çıkarıldığı mahkemece ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklandı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Kolivar’ın emniyet ifadesinde, “Benim merkezi hükümetle herhangi bir sorunum yoktur. Benim sorunum ilçe belediyeleriyle. İlçe belediyeleri ruhsatsız fırınlara izin veriyor. Ben ‘Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir’ derken, ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu anlatmak istedim. Ekmeğin fazla tüketilmesi halinde insanlara zarar vereceği yönündedir. Benim sözlerimde kesinlikle Türk toplumu hedef alınmamıştır. İfadelerim toplumca yanlış anlaşılmıştır. Sözlerimde genelleme yaptım. Bir Karadenizli olarak Türk toplumuna hakaret edecek karakterde değilim” dediği öğrenildi.

“KENDİSİ GÜLEREK KARŞILIYOR”

Kolivar’ın tutuklanmasının ardından avukatı gerekli itirazları yapacaklarını söyledi.

Kolivar’ın oğlu Kerem Kolivar ise şunları söyledi:

“Kin ve nefret suçlamalarıyla adliyeye çağırıp, hiçbir şey bulamadım bari kendime bir hakaret uydurayım diyorsanız şu binaya gerek yok. Yazın bize şu kadar ceza yedin benim kararım bu diye. Mail atın. Kimse de yorulmasın. Herkes tek bir şey düşünecek söyleyecek. Varsa öyle bir ülke oraya gideceğiz.

Babam gayet iyi morali de iyi. Kendisi de gülerek karışıyor. Gülüyoruz yapacak bir şey yok. Kimse ağlamıyor herkes gülüyor artık.”

 

Temel hak ve özgürlükler rafta! Ekmek İşverenler Sendikası Başkanı Kolivar gözaltında