A Haber özür diledi!

Yayın tarihi: 6 Aralık 2021 Pazartesi 9:59 am - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 4:24 pm

A Haber ekranlarında yayınlanan bir programa konuk olan FETÖ mahrem imamı Adil Öksüz’ü sorgulayan dönemin savcısı Cihan Ergün, Said Nursi için “Eğer Abdülhamit döneminde yaşasaydık onun FETÖ’sünün de Said Nursi olduğunu görecektik” dedi. Ergün’ün sözlerinin tepki çekmesi üzerine A Haber’den de ‘özür’ açıklaması geldi.

Emekli Cumhuriyet Savcısı Cihan Ergün, geçtiğimiz Cuma günü A Haber’e konuk oldu. Canlı yayın sırasında “Eğer Abdülhamit döneminde yaşasaydık onun FETÖ’sünün de Said Nursi olduğunu görecektik. Onun da, o dönemin FETÖ’sü olduğunu görecektik” ifadelerini kullandı. FETÖ mahrem imamı Adil Öksüz’ü sorgulayan savcı olarak bilinen Ergün’ün bu sözlerine tepki yağdı. Bunun üzerine Sabah Gazetesi Haber Müdürü Nazif Karaman, şu açıklamada bulundu:

“3 haftadır Adil Öksüz’ün ortadan nasıl kaybolduğuna yönelik dosyalar hazırlıyoruz ve Adil Öksüz’ü tutuklamaya sevk eden savcı dün akşam yayınımıza bağlandı. Bizim niyetimiz bu sürecin nasıl geliştiğini ve Adil Öksüz’ü nasıl tutuklamaya sevk ettiğini öğrenmekti. Fakat bizim kontrolümüz dışında, yayın planlamamız dışında olay farklı bir noktaya gitti. Tepki çeken sözler ortaya çıktı.  Açıkça ben bu yayında bulunan bir gazeteci olarak da sevenlerinden özür diliyorum. Said Nursi hazretlerinden bahsetmeye, hayırlı hizmetlerini anlatmaya devam edeceğiz inşallah”

Erdoğan şaşırtmadı: Kadın hakları konusunda yaptıklarımızı saysak, saatlerce bitiremeyiz