Ciğerlerimiz yanıyor! 500 hektar alan küle döndü

Yayın tarihi: 30 Haziran 2024 Pazar 8:39 am - Güncelleme: 30 Haziran 2024 Pazar 2:04 pm

Türkiye genelinde 30’u kırsal 14’ü ormanlık alan olmak üzere toplam 44 yangın çıktı. Yangınların birçoğu ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürülürken, İzmirMenderes, Balıkesir’Susurluk ve Muğla Milas’taki  orman yangınlarıyla mücadele sürüyor.

İzmir’in Çeşme, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı ilçelerinde nedenle çıkan yangına, gece boyunca ekiplerin müdahalesi karadan devam etti. Dün akşam havanın kararmasıyla ara verilen havadan müdahale, günün ilk ışıklarıyla helikopter ve uçaklarla yeniden başladı. Yangını söndürmek için gece boyunca 3 gece görüşlü helikopter söndürme çalışmalarında görev aldı.

Menderes ilçesinde Karacadağ mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangına da sabah havanın aydınlanmasıyla havadan müdahale yeniden başlatıldı.

İzmir’de orman yangını büyüyor! Bir mahalle tahliye edildi

Ormanlık alanın içinde yer alan hobi bahçelerine yapılan evler de boşaltıldı. Yangını kontrol altına alma çalışmaları 48 araç ve 207 personelle karadan, 5 helikopterle de havadan devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Menderes’teki yangının bir hobi bahçesinde başladığını kaydetti. Gözaltına alınanlar olduğunu duyurdu. İlk belirlemelere göre toplam 500 hektar alan etkilendi. Bakan Yumaklı “Hiçbir evin yanmadığını, yerleşim alanları ve tesislerin tehdit altında olmadığını” ifade etti.

 

ÇEŞME VE TORBALI’DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çeşme ve Torbalı yangınların kontrol altına alındığını söyledi.

MİLAS’TA YANGIN

Muğla’nın Milas ilçesindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava ve kara araçları sevk edildi.

Ekipler, alevleri kontrol altına almaya çalışıyor.

Kaynak: TELE1