Çiğdem Toker yazdı: Bir hastaneye kaç ihale?

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 1:58 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 1:58 pm

Gazeteci Çiğdem Toker, Denizli Şehir Hastanesi için yapılan ilk ihalenin iptal edilerek yeni bir ihale yapıldığını; burada bir eksikle aynı şirketlerin teklif verdiğini ve en düşük teklifin bir önceki ihaleye göre 164.5 milyon TL arttığına dikkati çekti.

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, ‘Vay Garibanların Haline’ başlıklı yazısının ‘Bir hastaneye kaç ihale?’ bölümünde, “Denizli Şehir Hastanesi hakkında ilginç bir gelişme öğrendim” diyerek, yapılan ilk ihalenin iptal edilerek yeni bir ihale yapıldığını; burada bir eksikle aynı şirketlerin teklif verdiğini ve en düşük teklifin bir önceki ihaleye göre 164.5 milyon TL arttığını aktardı.

21/b usulüyle yapılan ilk ihalede en düşük teklifi 1 milyar 34 milyon TL ile Ekşioğlu Yönetim+Ekşihan ortaklığı verdiğini hatırlatan Toker, “Bu kez en düşük teklif, Ermit Mühendislik+Özge İnşaat ortaklığından: 1 milyar 189 milyon TL. Dört ayda “en düşük teklif” 155 milyon TL artmış” ifadesini kullandı.

Toker, yazısının sonundan “İlk ihaleye ne oldu? İptal edildiyse neden? İkinci ihaleye neden bir eksikle aynı firmalar çağrıldı? İlk ihalede olup ikincisinde olmayan şirket neden Kalyon? Bilmiyoruz” düşüncesini dile getirdi.

YAZININ TAMAMI