Çiftlikbank vakasının bir benzerini yaşatan İstanbul bilişim iflas etti

Yayın tarihi: 19 Ekim 2020 Pazartesi 9:27 am - Güncelleme: 19 Ekim 2020 Pazartesi 9:27 am

Türkiye’nin en büyük teknoloji satış mağazalarından bir tanesi olarak bilinen İstanbul bilişim iflas etti. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Muhtemelen bu firmayı uygun fiyatlı teknolojik cihaz satışı yapan bir yer olarak biliyordunuz. Uzun bir süre ucuz satışlar yapan firma kur krizine rağmen fiyatlarda artışa gitmedi. Hatta uzun bir süre fiyatlar aynı kaldı. Bu uygun fiyatlar birçok kişinin bilgisayardan akıllı telefonlara kadar cihaz almasını sağladı. Bir süre sonra firma; sipariş edilip parası alınan ürünleri göndermemeye başladı.

İstanbul bilişim

Mağdurların şirkete dava açması üzerine İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi karar vermek üzere toplandı. Retro Bilişim Hizmetleri Sanayi ve Dış Ticaret LTD. (İstanbul Bilişim), mahkemede kendisini savunurken başka bir firmaya satış işlemlerinin yapılacağını bu nedenle de iflaslarının verilmemesini istedi.

Mahkeme hem mağdur sayısının fazla olması hem de dolandırıcılık ihtimali nedeniyle iflasının açıklanmasına karar verdi. İstanbul Nöbetçi İflas Müdürlüğü ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından verilen kararlar sonucunda, bu şirketin tamamen kapatılmasına karar verildi. Böylece İstanbul Bilişim davası farklı bir noktaya çevrildi.

Firma tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, kur krizi nedeniyle büyük sorunlar yaşanıldığı anlaşılıyor. Ayrıca pandemi ile birlikte her şey geri dönülmez noktaya geldi. Aldığı paralarla kullanıcılara cihaz gönderemeyen şirket, dolandırıcı damgası da yedi. Sizin de bu tür şirketlerle alakalı dolandırılma hikayeleriniz varsa yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Instagram gizli reklam yapan influencer’lara kafayı taktı