Çiftçinin traktörüne tarlada çalışırken haciz geldi: Bir donumuz kaldı satılmadık

Yayın tarihi: 21 Eylül 2021 Salı 1:37 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 8:59 am

Kırşehir’de Tarım Kredi Kooperatifi’ne borcu nedeniyle çiftçi Şevket Eker’in tarlada çalışan traktörüne haciz nedeniyle el konuldu. Haciz işlemine tepki gösteren Eker, “Bir donumuz kaldı bacağımızda satılmadık, inşallah onu da elimizden alırlar. Bize bir çözüm yolu bulun çaresiz kaldık” diye siyan etti.

Merkeze bağlı Değirmenkaşı Köyü’nde çiftçilik yapan Şevket Eker, bir süre önce Tarım Kredi Kooperatifi’nden kredi kullandı. Ancak Eker, artan maliyetler ve yaşanan doğal felaketler nedeniyle zor durumda kalarak borcunu ödemekte güçlük çekti.

Ödeyemediği 40 bin TL borcu için kooperatif, traktörüne haciz koydu. Eker, borcunu ödeyemeyince de jandarma, avukat ve icra memurlarını köye göndererek, tarlada çalışan pancar üreticisi Eker’in traktörünü icra yoluyla aldı. Traktör çekici kamyona yüklenerek götürülürken, Eker çaresizce birilerini arayarak haciz işlemini durdurmaya çalıştı.

‘BİR DONUMUZ KALDI BACAĞIMIZDA SATILMADIK’

Haciz işlemine tepki gösteren Eker, “Bir donumuz kaldı bacağımızda satılmadık. Kimseye söyleyecek bir sözümüz kalmamış. Hiç kimseye gücümüz yetmedi. Tarlada çalışan traktörü bağladılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı vardı, çiftçinin traktörüne haciz konulsa da bağlanıp götürülmesi yoktu. Şimdi işimizi görecek traktör elimizde kalmadı. Tarlamızda bağladılar gittiler. Biz ne yapacağız, kime derdimizi anlatacağız? Bize bir çözüm yolu bulun çaresiz kaldık” dedi.