Çiftçilere ‘Kanal İstanbul’ tebligatı gitti: Bu işi de elimizden alırlarsa aç kalırız

Yayın tarihi: 19 Şubat 2021 Cuma 5:55 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2021 Cuma 5:55 pm

TELE1 Muhabiri Engin Açar, Kanal İstanbul projesi nedeniyle tahliye tebligatı gönderilen Arnavutköy’e gitti. TELE1 mikrofonlarına konuşan ve geçimini hayvancılıkla sağlayan bir yurttaş ” ‘Alın hayvanlarınızı gidin’ diyorlar. Biz nereye gidelim? Bu işi de elimizden alırlarsa aç kalırız. Bize yol göstersinler” dedi.

“Kanal İstanbul” projesinin önemli bir bölümünü kapsayan Arnavutköy’de, hayvancılık yapan çiftçilere ahırlarını tahliye etmeleri tebliğ edildi. TELE1 Muhabiri Engin Açar da Arnavutköy’de tebligat alan çiftçilere mikrofon uzattı.

Kanal İstanbul tebligatı… Çiftçilerin tarlaları boşaltılması istendi

Engin Açar, haber kanallarına konuşan Arnavutköylü yurttaşların evlerine kaymakamlık tarafından gidildiğinin iddia edildiğini söyledi. Bu neden konuşmak isteyen yurttaş bulmakta zorlandığını Açar, Taya Kadın Mahallesi’nde çiftçilik yapan bir yurttaşa mikrofon uzattı.

Geçimini hayvancılıkla sağlayan bir yurttaş ise şunları söyledi:

“Buralar komple tarım arazisi. Sağ tarafımız hep ormanlıktı eskiden, hayvan otlatıyorduk. Oraya havalimanı geldi, alanımız daraldı. Şimdi de Kanal İstanbul diyorlar. Hadi ülke için faydalıysa yapılsın diyoruz ama çevredeki arkadaşlarıma kağıt gelmiş, “Alın hayvanlarınızı gidin” diye. Biz hayvanları alıp nereye gidelim? Şimdi bu bugün arkadaşlarıma gidiyor yarın da bana gelecek belli ki. Bu işi elimizden aldıkları zaman biz aç kalacağız. Başka yapacak hiçbir şeyimiz yok”