Çiftçi perişan! Kavunları, karpuzları bedava dağıttılar

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2024 Salı 10:00 am - Güncelleme: 13 Ağustos 2024 Salı 10:17 am

Manisa Salihli’de 3 ortak, ürününe az fiyat biçilmesi nedeniyle 600 ton kavun ve karpuzu halka ücretsiz dağıttı.

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Yılmaz Mahallesi’nde 220 dönüm alana Ahmet Akbaş, Metin Akbaş ve Eyüp Çakar ortaklığında kavun ve karpuz ekildi. Yaklaşık olarak 1.5 milyon lira masraf eden 3 ortak, kavun ve karpuzların hasat vakti gelince alıcılara bilgi verdi.

Tarlaya gelen alıcılar, ürünlere 100 ila 300 bin lira arasında teklif verince, 3 ortak ürünlerini satmak yerine, halka ücretsiz dağıttı. 3 ortak, sosyal medya hesaplarından, tarladaki kavun ve karpuzların bedava olduğunu, hasat etmek isteyenlerin tarlaya gelerek, ürünleri hasat edebileceği duyurdu.

Paylaşımın ardından yurttaşlar tarlaya akın etti. Kimi vatandaş traktörü, kimisi motosikleti, kimisi aracı ile tarlaya gelip, ürünlerden hasat etti. Kavun ve karpuzları, vatandaşlar çuvallarla, ellerindeki poşetlerle ya da koltuk altında taşıdı.

“BEKLENTİMİZİN ÜZERİNDE BİR ÜRÜN ÇIKTI”

Vatandaşın kavun ve karpuzları tarladan hasat etmelerinden mutlu olduğunu ifade eden tarlanın ortaklarından Ahmet Akbaş, “Burası 220 dönümlük bir arazi. Bunun yaklaşık 65 dönümüne kavun, geri kalan kısmına da karpuz ektik.

Kavun ve karpuzların bize maliyeti ise yaklaşık 1,5 milyon lira oldu. Hasat vakti gelince, alıcılardan talepler gelmeye başladı. Tarlaya gelenler, pazarlık yapanlar oldu. Ama hepsi 100 ile 300 bin lira arasında komik rakamlar verdi. 1,5 milyona mal ettiğimiz bir ürünü talep ettikleri rakamlara satmak ağırımıza gitti.

Emek vererek yetiştirdiğimiz ürünü, bu fiyata satmak yerine vatandaşımıza dağıtmak istedik. Sosyal medya hesaplarımızdan ‘Ücretsiz gelip toplanabilir’ diye paylaşım yapınca, vatandaşlar hasat için tarlaya akın etti. Topladıkları kavun ve karpuzları evlerine götürdüler. Bizim beklentimiz 300-350 ton iken, dünden beri gördük ki tarlada 600 tonun üzerinde kavun varmış” diye konuştu.

Manisa Salihli'de 3 ortak, ürününe az fiyat biçilmesi nedeniyle 600 ton kavun ve karpuzu halka ücretsiz dağıttı.

Balıkesir’de isyan eden çiftçiler traktörlerle yolu kapattı!

Kaynak: DHA