Çiftçi isyan etti! Mezardakilere ‘kalk biz yatalım’ diyecek hale geldik

Yayın tarihi: 28 Ekim 2021 Perşembe 4:34 pm - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 10:47 am

Muğla’da bir çiftçi Kılıçdaroğlu‘na dert yandı. Çiftçi, “Gemiciye veriyor 3,5 liraya mazotu, bize veriyor 8 bin 500 (8,5) liraya. Tarla boş yatıyor. 6 liraya tohum alacağım, 3 liraya buğday satacağım. Biz ne iş yapacağız? Artık mezardakilere ‘kalk biz yatalım’ diyecek hale geldik.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde geldiği Muğla’da, Dalaman’daki bir narenciye bahçesine girerek üreticileri ile birlikte limon hasadı yaptı. Kılıçdaroğlu, burada işçi ve çiftçilerle sohbet etti. Kılıçdaroğlu’na derdini anlatan bir limon üreticisi, maliyetlerdeki yüzde 83’lük artışa karşın limon fiyatlarının geçen seneye göre neredeyse yarı yarıya azaldığını söyledi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Köyceğiz’deki Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret ederek burada üreticilerle birlikte çiçek ekti, ardından üreticilerle bir toplantı yaptı. Burada kooperatif kurarak kendi üretimini yapan kadınlar, destekleri için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e teşekkür etti. Üretici kadınlar, artan girdi maliyetleri nedeniyle zorlandıklarını ifade etti.

Toplantıda konuşan bir narenciye üreticisi, yaşadıkları sorunları Kılıçdaroğlu’na şöyle anlattı:

“Bir dönüm yer 850 milyar (bin) artı KDV. 850 milyar (bin) kazanan var mı içinizde? Bunu çiftçi alabilir mi? Biz ne yapalım? Ya fabrika yapsınlar işe girelim ya da bizi Rodos’a bağlasınlar, Avrupa vatandaşı olalım. Biz ne yapacağız Genel Başkanım? Traktörüm evimin önünde. Gemiciye veriyor 3,5 liraya mazotu, bize veriyor 8 bin 500 (8,5) liraya. Tarla boş yatıyor. Buğday dikemiyorum. Ben bu buğdayı bu sene dikmezsem haziranda, temmuzda nerede hasat yapacağım? Maliyetten de yapamıyorum. 6 liraya tohum alacağım, 3 liraya buğday satacağım. Biz ne iş yapacağız? İliğimize kadar her gün vergi veriyoruz. Artık mezardakilere ‘kalk biz yatalım’ diyecek hale geldik. Bu çiftçinin sahibi yok.”

Kılıçdaroğlu: Saray’daki şahıs çok doğru söylüyor, az kaldı