Chrome’un özelliği Mozilla Firefox’a da geliyor

Yayın tarihi: 3 Eylül 2024 Salı 2:48 pm - Güncelleme: 3 Eylül 2024 Salı 2:48 pm

İnternet tarayıcısı Mozilla Firefox, ‘Picture-in-Picture’ özelliğini geliştiriyor. Bu kapsamda, tarayıcı üzerinden videoları izlerken aynı anda başka işlemler de yapılabilecek.

Mozilla’nın internet tarayıcısı Firefox, kullanım konforunu daha da geliştirmek amacıyla “Resim İçinde Resim” (Picture-in-Picture) özelliğinde bazı önemli yenilikler yapıyor. Yeni gelecek olan özellikle beraber, video izlerken aynı anda başka işlemler yapmanın önü açılıyor.

Shiftdelete’in haberine göre Firefox Nightly sürümünde tanıtılan yeni güncelleme, “Picture-in-Picture” modunu otomatik hale getiriyor. Peki bu ne anlama geliyor? Artık, Firefox’ta bir video izlerken başka bir sekmeye geçtiğinizde, video otomatik olarak küçük bir pencerede diğer sekmenin üzerinde oynamaya devam edecek.

Yani, Picture-in-Picture özelliği ile kullanıcılar video izlerken aynı anda başka işlerle de çok daha rahat bir şekilde ilgilenebilecek. Özellikle ders videosu izleyen öğrenciler, sunum hazırlayan profesyoneller veya bir yandan eğlenceli içerik izlerken bir yandan da araştırma yapmak isteyenler için bu özellik kesinlikle faydalı olacak.

Picture-in-Picture özelliğini etkinleştirmek de oldukça basit. Kullanıcılar, Firefox ayarları içerisindeki “Firefox Labs” bölümünden veya adres çubuğuna “about:preferences#experimental” yazarak bu seçeneği aktif hale getirebilirler. Üstelik bu ayarı yaptıktan sonra tarayıcıyı yeniden başlatmaya gerek kalmıyor, özellik hemen devreye giriyor.

En fazla güvenlik açığına sahip internet tarayıcıları hangileri

Kaynak: Shift Delete