Chromebook ve tablet satışları geriledi

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 7 Ağustos 2022 Pazar 9:16 pm

Araştırma firması Canalys’e göre Chromebook ve tablet gönderileri %14 düşüşle 105 milyon ürün geriledi.

Keskin düşüşün, artan enflasyon, Çin’deki COVID ile ilgili kilitlenmeler ve tüketici – eğitim harcamalarındaki düşüşler dahil olmak üzere bir dizi faktörden kaynaklandığı söyleniyor. Canalys tarafından hazırlanan bir rapora göre, küresel Chromebook ve tablet satışları 2022’nin ikinci çeyreğinde de sıkıntı çekmeye devam etti.

 Chromebook

 

Tabletlerin sevkiyatı, art arda dördüncü çeyrekte, bu kez yıllık %11 düşüşle dünya çapında 34,8 milyon cihaza geriledi. Chromebook’lara olan talep, önemli ölçüde daha keskin bir oranda olsa da, dördüncü çeyrekte de düşmeye devam etti ve eğitim sektöründen gelen talep zayıf kaldığı için sevkiyatlar 2022’nin ikinci çeyreğinde yüzde 57 düşüşle 5,1 milyon adede geriledi.

 

Tablet pazarında Apple liderliğini korudu ancak önemli bir düşüş yaşadı ve dünya genelinde %15 düşüşle 12.1 iPad’e geriledi. Yıllık %13’lük düşüşe rağmen Samsung, 7,0 milyon adet tedarik ile ikinci sırada yer aldı ve pazar payını korudu. Lenovo , bir önceki yıla göre 3,5 milyon daha az sevkiyatla üçüncü sırada yer aldı. Amazon 3,3 milyon adet sevkiyat yapmayı başardı ve %6’lık bir artışla dördüncü sırada kaldı. Sağlanan 1,7 milyon tablet ve yıldan yıla %26 düşüşle Huawei beşinci oldu.

Samsung Galaxy A23 5G sessiz sedasız piyasaya sürülüyor