Chrome highlight ekleme özelliğini getirdi

Yayın tarihi: 19 Nisan 2021 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 18 Nisan 2021 Pazar 12:19 pm

Google, Chrome 90 için, paylaştığınız bağlantının istediğiniz yerine highlight ekleme özelliği getirdi. Böylece paylaştığınız linkte istediğiniz yeri vurgulayabileceksiniz.

Teknoloji devi, bu özelliği ilk olarak geçen yıl bir uzantı olarak başlattı. Artık resmi olarak Chrome’un bir parçası olduğu için, özelliği kullanmak için beklemenize gerek yok. Örneğin, insanları Wikipedia’nın penguenler hakkında insanlardan nasıl korkmadıklarından bahsettiği bir bölümüne yönlendirmek istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey o bölümü vurgulamak, sağ tıklamak ve ardından “Bağlantıyı kopyala” yı seçmek. ” Daha sonra # ile biten bu URL’yi istediğiniz kişiye gönderebilirsiniz. Sayfa yüklendiğinde, bağlantıyı paylaştığınız kişileri Wikipedia makalesinin üst kısmı yerine metnin o kısmına götürecektir. Bu özellik, birlikte çalışan öğrenciler ve meslektaşlar için, hatta sadece arkadaşlarıyla rastgele şeyler paylaşmayı seven herkes için çok faydalı olabilir. Özellik masaüstüne ve Android cihazlara doğru yol almaya başladı, ancak erişmeden önce biraz beklemeniz gerekebilir. Özelliğin kullanıma sunulması henüz tamamlanmadı ve Chrome 90’a yükselttikten sonra bile özelliği göremeyen kullanıcılar mevcut. İOS kullanıcılarına gelince, Google, “Öne çıkarmak için bağlantıyı kopyala” nın platform için “yakında” olacağını söylüyor.

Chrome

Google ayrıca tarayıcı için yeni bir PDF görüntüleyici başlattı. Buna göre iki sayfalık görünümü ve tek bir tıklamayla yakınlaştırmanıza, sayfaya atlamanıza, kaydetmenize ve yazdırmanıza olanak tanıyan yeni bir araç çubuğu sunacak. Chrome ürün yöneticisi Kayce Hawkins, Chrome ekibinin tarayıcının CPU kullanımını nasıl azalttığından bahsetti ve daraltılmış gruplar için sekme dondurmanın yakında kullanıma sunulacağını açıkladı. Bu özellik başladığında, daraltılmış veya gizli sekmeler daha az bellek ve CPU kullanacak.

Mi Mix Fold için kullanılan ısı yayma teknolojisi