Dünyanın gözü Eriksen’in üzerinde! Durumu stabil

Yayın tarihi: 12 Haziran 2021 Cumartesi 7:52 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2021 Cumartesi 9:10 pm

EURO 2020’de oynanan Danimarka-Finlandiya maçında ilk yarının son dakikalarında Christian Eriksen yere yığıldı. UEFA, kalp masajı yapılan oyuncunun durumunun stabil olduğunu açıkladı.

EURO 2020’de B Grubu’nda oynanan Danimarka-Finlandiya maçında oldukça endişe verici anlar yaşandı. Karşılaşmanın ilk yarısının son anlarında, 29 yaşındaki Danimarkalı oyuncu Christian Eriksen, herhangi bir müdahale almadan hareketsiz bir şekilde yere yığıldı.

Eriksen’in yanında bulunan oyuncular, acil olarak sağlık görevlilerinin müdahalede bulunması için çağrı yaptı. Sağlık görevlileri, Eriksen’in yanına geldikten çok kısa bir süre sonra oyuncuya kalp masajı uygulamaya başladı.

Kalp masajı sırasında Danimarkalı oyuncular, Eriksen’in ve sağlık ekibinin etrafında birbirlerine sarılarak bekledi. Yaklaşık 10 dakika sonra Eriksen, içeri alındı. İçeri alınırken, Eriksen’in bilincinin açık olduğunu gösteren bir fotoğraf servis edildi. Fotoğrafta sol elini alnına götüren Eriksen’e, oksijen maskesi takıldığı görüldü.

UEFA, Danimarka-Finlandiya maçının askıya alındığını açıkladı. Danimarka Futbol Federasyonu, maçın 21.30’da devam edeceğini açıkladı

UEFA: DURUMU STABİL

UEFA, Christian Eriksen’in hastaneye kaldırıldığını ve durumunun stabil olduğunu açıkladı. UEFA, ” Danimarkalı oyuncu Christian Eriksen’in dahil olduğu tıbbi acil durumun ardından, her iki takım ve maç yetkilileri ile bir kriz toplantısı düzenlendi ve daha fazla bilgi TSİ 19:45’te iletilecek. Oyuncunun hastaneye kaldırıldığı ve durumunun stabil olduğu öğrenildi” dedi.

DANİMARKA FUTBOL FEDERASYONU’NDAN AÇIKLAMA

Danimarka Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada, “Eriksen uyandı ve bilinci açık. Tetkikleri hastanede sürüyor” dedi.

STADDA TÜYLERİ DİKEN DİKEN ANLAR

Eriksen’in hastaneye kaldırılmasının ardından Parken Stadı’nda tüyleri diken diken anlar yaşandı.

Finlandiyalıların “Christian”, Danimarkalıların “Eriksen” diye bağırması sosyal medyada gündem oldu.