CHP’ye yasaklanan yardımlar AKP’nin reklam aracına dönüştü

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2020 Perşembe 9:57 am - Güncelleme: 7 Mayıs 2020 Perşembe 9:58 am

Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üstü yurttaşlar ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Vefa Sosyal Destek Grupları, AKP’li belediyelerin propaganda aracı haline dönüştürüldü.

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre; polis, jandarma, AFAD personeli ve kamu çalışanlarından oluşan Vefa Sosyal Destek Grupları’na katılan AKP ilçe teşkilatı üyeleri, sosyal medyadan yardımların “reklamını” yaptı.

BELEDİYE ÖNLÜĞÜ GİYDİLER

Ankara’nın Keçiören ilçesinde, Cumhurbaşkanlığı’nca hazırlanan kolonya ve maske poşetlerini evlere dağıtan AKP’liler, dağıtım sırasında Keçiören Belediyesi önlüğü giydi.

Kolonya ve maske dağıtımında yer alan AKP Keçiören İncirli Teşkilatı üyeleri, “Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü” önlüğü ile dağıtım gerçekleştirdi. Sosyal medyada, “Ak Keçiören İncirli” ismiyle açılan teşkilat hesabından yapılan paylaşımda da “İncirli Mahalle teşkilatı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın göndermiş olduğu kolonya ve maskeleri hak sahiplerine dağıtmaya başladık” ifadesine yer verildi.

Ankara’da benzer bir görüntünün Etimesgut’ta da yaşandığı ortaya çıktı. AKP Etimesgut İlçe Başkanlığı’nın, AKP’li Mamak Belediyesi’nin yardımlarını parti adına dağıttığı belirlendi. AKP Etimesgut İlçe Teşkilatının, “Kendi imkanları ve Mamak Belediyesi’nin katkıları ile” hazırlandığını açıkladığı erzak kolileri, teşkilat mensuplarınca evlere dağıtıldı. Sosyal medyada, “AK Parti Etimesgut” adıyla açılan hesaptan, yardım kolilerinin dağıtımı sırasında çekilen fotoğraflar paylaşılarak, altına şu not düşüldü: “AK Parti Etimesgut İlçe Başkanlığı olarak kendi imkanlarımızla ve Mamak Belediyemiz ile Belediye Başkanımız Murat Köse’nin destekleriyle ilçemizdeki ihtiyaç sahiplerine erzak yardımında bulunduk. Çalışmamızda emeği geçen teşkilat mensuplarımıza ve erzak kolileri göndererek bizlere destek olan Mamak Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz.