CHP’ye olağanüstü PM çağrısı: Bu kumpasa dahil olan kim varsa…

Yayın tarihi: 25 Kasım 2019 Pazartesi 8:42 am - Güncelleme: 25 Kasım 2019 Pazartesi 8:42 am

CHP Parti Meclisi üyesi Erdal Aksünger, “Saraya giden CHP’li” tartışmalarının konuşulması için PM’nin olağanüstü toplanmasını istedi. Aksünger, PM üyelerine yazdığı yazıda da bu konuda çağrıda bulundu.

CHP PM üyesi Erdal Aksünger, Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mektap Gökdemir’e konuştu.

“Saraya giden CHP’li” iddiasıyla başlayan tartışmalara ve Muharrem İnce’nin açıklamalarına ilişkin Aksünger, şunları kaydetti:

“Muharrem İnce ile belki zaman zaman bir sürü konularda ters düşmüş olabiliriz ama Muharrem İnce gerçekten iyi bir partilidir. Yani bu tür şeyleri yapamaz yani akıllı bir insan yapmaz. Bu ihanetin ötesinde karaktersizlik anlamına gelen bir konudur zaten.

‘BÖYLE ES GEÇİLEMEZ’

Parti Meclisi (PM) üyesi arkadaşlara da yazdım. Bu aydınlatılmalı, bu aydınlatılması gereken bir konudur, böyle es geçilemez.

Arka arkaya gelen açıklamalara baktığımızda Atilla’nın da Rahmi Turan’ın da söyledikleri dönüyor CHP’den bir kişinin bunu söylediğini söylüyorlar.

‘ACİL TOPLANILMALI’

Bu geçiştirilemez. CHP’nin bugünkü yönetimin, Genel Başkan’ın mutlaka bu konuyu aydınlatması gerekir. Parti Meclisi üyesi olarak gereken hassasiyeti göstererek partinin acilen toplanılması gerektiğini zaten yazdım. Parti Meclisi üyelerine gönderdim. Acil toplanıp bu konunun altında kalınmaması noktasında bir çağrı. Çünkü bu iç iktidar refleksini koruyan bir konuya döndü.

‘BU KUMPASA DAHİL OLAN KİM VARSA BUNLARIN HEPSİNİN PARTİDEN İHRACI GEREKİR’

Bu aydınlatılmazsa bu CHP’nin üzerinde çok ciddi bir leke olarak kalır yani kimlerdir, nelerdir ve bu işin içerisinde olanlar, bu kumpasa dahil olanlar kim varsa bunların hepsinin partiden ihracı gerekir.

Genel Başkan ‘ben biliyorum’ dedi. Biliyorum deniliyorsa o zaman bir araştırmaya gerek yok kimse onların hepsiyle ilgili olarak veya bu konuyu Muharrem İnce’nin söylediği veya gazetecilerin söylediği içeriden birinin bununla ilgili konuda kumpasın bir parçası olduğu noktasındaki kişiler zaten Genel Başkan kimse onu mutlaka söylemeli.

Gerekli olan üst düzey bir komisyon kurulup bununla ilgili gerekli olan konuların yapılması ve partinin de Parti Meclisinde bir kurulun kurulması bununla ilgili Parti’nin de buna riayet etmesi gerekir. Burası CHP, CHP’nin içerisinde parti içi demokrasiye darbedir bu. Demokrasinin kendisine darbedir, dedikoduyla parti yönetilemez.

‘ÇETE MESELESİ DEĞİL, PARTİ İÇİ İKTİDAR REFLEKSİ’

Çete mete meselesi değil bunlar yani şu parti içi iktidar refleksi bunlar yani koltuğunu koruma sevdası diyebiliriz bu yeni değil zaten yani geçmişte de vardı bunların hepsi zaten bugün de tezahürleri var sadece. Özellikle kurulmuş bir çete demek bence doğru olmaz.

PARTİ MECLİSİNDE KOMİSYON OLUŞTURULMASINI ÖNERDİ

Parti Meclisi’nde bir komisyonun oluşturulup bu komisyonla birlikte bu konunun halledilmesi gerektiğini düşünüyorum.”