CHP’ye katılan Cihangir İslam’dan ilk açıklama

Yayın tarihi: 10 Mart 2021 Çarşamba 9:41 am - Güncelleme: 10 Mart 2021 Çarşamba 9:41 am

CHP’ye katılan İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, “İster içeriden ister dışarıdan, bütün eleştirenlere içtenlikle teşekkürlerimi sunuyor, esirgememelerini diliyorum. Saldırılara ve saygısızlıklara bir sözüm yok. Türkiyemizin acil ihtiyacı olan şey normalleşmedir” dedi.

Saadet Partisi’nden geçen yılın mart ayında istifa eden Cihangir İslam, CHP’ye katıldı. İslam’a rozetini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.  İslam, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada şunları kaydetti:

“Gösterdikleri samimiyete ve teşvike teşekkür ediyor; Ülkemiz, CHP ve kendim için hayırlı olmasını diliyorum. Saadet Partisi ve Has Parti Kurucularındanım. 2018 seçimlerinde CHP listesindeki Saadet kontenjanından İstanbul Milletvekili seçildim. Görevime bir yıldır bağımsız olarak devam ediyordum. Bugüne dek elimden geleni yapabilme gayreti içinde oldum; inşallah böyle devam edeceğim.

Kararımı destekleyenlere teşekkür ediyorum. Eleştiri benim için çok değerlidir ve kıymetini bileni daha iyiye taşır. İster içeriden ister dışarıdan, bütün eleştirenlere içtenlikle teşekkürlerimi sunuyor; esirgememelerini diliyorum. Saldırılara ve saygısızlıklara bir sözüm yok.

Türkiyemizin acil ihtiyacı olan şey normalleşmedir. Problemlerimizin çözümü için öncelikle özgürce, gönüllü olarak birarada yaşayabildiğimiz, adil bir toplum haline gelmeliyiz. Bunun için birbirimizi tanımaya, müzakere etmeye ve karşılıklı saygıya ihtiyacımız var. Gerisi kolay!

Tarihte bir çok özellikleri birbirine benzeyen iki topluluğun akibetinin farklı olduğunu görürsünüz. Biri kavgalar içerisinde yok olup gitmiş; diğeri ise bir cazibe merkezi haline gelerek gelişmiş, hatta gönüllü katılımlarla büyümüştür. İradelerimizin önemli olduğunu düşünüyorum.

Bütün insanların kendimiz gibi inanmasını, düşünmesini ve yaşamasını hayal etmek masum bir istek; bunu zorla gerçekleştirmeye çalışmak zulümdür. İnsanın kendini gerçekleştirme hakkı dokunulmazdır. Özgürce bir arada yaşamanın ilkesi budur. Cazibe merkezi olmanın sırrı da buradadır.

Cihangir İslam CHP’li oldu

İslam’ın paylaşımı şöyle: