CHP’nin zam protestosuna valilikten izin çıkmadı!

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 6:02 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 7:10 pm

CHP’nin 81 ilde düzenleyeceği zam protestolarına Nevşehir Valiliği izin vermedi. Valilik, yasağa gerekçe de göstermedi. İstanbul’da ise 9 Şubat’ta CHP İstanbul İl Merkezi önünde basın açıklaması düzenlenecek.

CHP Nevşehir il başkanı Kamil Gülmez yarın CHP’nin 81 ilde yapacağı zam protestosu için Nevşehir’de bulunan Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapmak istediklerini ifade etti. Gülmez, valiliğin basın açıklamasına bir gerekçe göstermeden izin vermediğini söyledi.

Vali muavinin yazılı belge dahi sunmadığını ifade eden Gülmez şöyle konuştu:

“CHP Genel Merkezi tarafından zamlarla ilgili 81 ilimizde eş zamanlı basın açıklaması yapılmasına karar verildi. 7 Şubat 2022 tarihinde biz Nevşehir Valiliği’ne başvuruda bulunduk. İlgili kişiler basın açıklamasının yapılamayacağını söylediler. Gerekçe göstermediler. Vali muavini de aynı şekilde herhangi bir gerekçe gösteremedi. Yazılı belgeyi de veremeyeceğini ifade etti. Nevşehir Valiliği yasal hakkımızı engellemeye çalışmıştır.”

Isparta’da 9 köy hala elektriksiz

CHP İSTANBUL ELEKTRİK ZAMLARINI PROTESTO İÇİN SOKAĞA ÇIKIYOR

CHP Elektrik zamlarına karşı 81 ilde sokağa çıkıyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu; 9 Şubat 2022 Çarşamba günü saat 11:00’de Bosna Bulvarı No: 68 / Sultanbeyli adresinde ülke olarak içinde bulunduğumuz ekonomik buhran ve iktidarın dayattığı elektrik zamları ile ilgili basın açıklaması düzenleyecektir. Kaftancıoğlu yapacağı basın açıklaması sırasında önümüzdeki günlerde İstanbul’da yapılacak “Zamlar Geri Alınsın” çalışma takvimi hakkında da bilgi verecektir.

Kaftancıoğlu yapılacak basın açıklamasını yaptığı paylaşımla duyurdu: