CHP’nin Tüzük Kurultayı’nda kısa süreli konuşma gerilimi

Yayın tarihi: 7 Eylül 2024 Cumartesi 2:54 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2024 Cumartesi 3:12 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

CHP’nin Tüzük Kurultayı’nda belediye başkanlarının konuşmasına ilişkin kısa süreli gerilim yaşandı. Mansur Yavaş, diğer belediye başkanlarının da konuşması gerektiği ve kendisine konuşma yapacağının sadece 1 saat önce bildirildiği yönünde açıklama yaptı. Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel konuşma sonrasında Yavaş’ın gönlünü aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Tüzük Kurultayı’nda açıklamalarda bulundu.

Mansur Yavaş şunları söyledi:

Polemik çıkarmak istemiyorum ama Ekrem Başkanımın güzel konuşması gibi bir konuşma yapmak isterdim, Türkiye’nin tüm sorunlarına değinen ve fikirlerimi de açıklamak isterdim. Ama Maalesef bir saat önce bana telefon açılıp siz de konuşun dendi.

Bir kasıt aramıyorum ama kurumsal bir partide eğer iki belediye başkanı konuşturuluyorsa şöyle bir sorun vardır. Aylardır yapılan fitne ateşine yani Ekrem mi Mansur mu şiddetli bir şekilde karşı çıkıyorum. Bu konuda Sayın Genel Başkanımızın görüşü ve açıklaması belli. Biz 14 tane Büyükşehir Belediye Başkanıyız sadece ikisini konuşturursanız buradan biz de fitne ateşine odun atmış oluyoruz. Yani ben isterdim ki bütün arkadaşlarımız bu konuda görüşlerini açıklasın. Ya da ileriye dönük bir şey düşünülüyorsa ikimiz de aynı şeyleri anlatacağız aynı duygulara sahibiz. En azından bir gece öncesinden promter hazırlayarak bir konuşma hazırlayabilirdik. Biz de Türkiye’ye bir mesaj verebilirdik.

Mansur Yavaş Tüzük Kurultayı’nda konuşuyor

ÖZEL: SORUMLULUK BENİM

Yavaş’ın bu sözlerinin ardından, CHP Genel Başkanı Özgür Özel söz alarak, “İkisini de birbirinden ayırmam. Ne olduysa şu yüzden oldu, bugün program yapılırken, bugün de oturumlar yapılacaktı. Bundan birkaç gün önce planlanan marjda söz istemişti. O sözler uzayıp bugüne kalınca, Selin Başkan böyle bir akışımız var. Ben de dedim ki Mansur Başkana da bir söz verelim, burada bütün sorumluluk bana aittir” dedi.

Özgür Özel’den erken seçim çağrısı! Anket sonuçlarını açıkladı

‘SENİN RAHATSIZ OLACAĞINI BİLSEM KAĞIDI YERE ATARIM’

Ekrem İmamoğlu ise söz alarak, “Ben dün öğrendim, ben sizin konuşacağınızdan bile haberdar değilim, hatta sayın genel başkanımız burada iki belediye başkanımız konuşacak deyince, siz de yanımdasınız, kim konuşacak onu da bilmiyorum. Selin hanım kendi konuşmasında, Yılmaz Büyükerşen mi konuşacak acaba dedim. Konuşmama son notları sizin kaleminizle yazdım orada. Başkanım, size hem Mansur Başkanım Derim hem abi derim. Bizim aramızda bir sorun olmaz. Senin rahatsız olacağını bilsem konuşmamı yere atar, yerimde oturum başkanım.” ifadelerini kullandı.

İkili arasındaki kısa süreli gerginlik daha sonra tatlıya bağlandı.

Ekrem İmamoğlu: Bugün artık iktidar olmaya çok daha yakınız

Kaynak: HABER MERKEZİ