CHP’nin ‘tezkereye hayır’ çıkışının ardından AKP’den ilk açıklama

Yayın tarihi: 26 Ekim 2021 Salı 3:58 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2021 Salı 3:58 pm

CHP’nin Suriye ve Irak’a yönelik askeri operasyon yetkisini iki yıl daha uzatacağı tezkereye ilişkin ‘hayır’ oyu vereceklerini açıklamasının ardından AKP’den açıklama geldi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Mantıksız gerekçelerle tezkerelere karşı çıkmaktan bahsetmek ve hayır oyu vermek, milli güvenliğimizi zaafa uğratmaya bahane üretmektir” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM Genel Kurulu’nda oylanacak Irak ve Suriye’ye askeri operasyon yetkisini iki yıl daha uzatacak tezkereye ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, “Tezkere, Türkiye’nin milli güvenliği açısından güçlü bir irade beyanıdır” diyen Çelik, “Bu irade beyanı Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğünü korumaya her şart altında kararlı olduğumuzu ve bunun için her türlü meşru mücadeleyi vereceğimizi ifade eder” ifadelerini kullandı.

Çelik, şöyle devam etti:

“Bu irade sayesinde sınırlarımız yakınında kurulmak istenen terör devletçikleri ortadan kaldırılmıştır. Eğer bu irade beyanı olmasaydı PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin sınırlarımıza yakın yerlerde fiili oluşumları söz konusu olacaktı. Buna asla izin vermeyeceğiz.

“Yüce Meclisin takdirine sunulan tezkereler Türkiye’nin milli güvenliği açısından gerekli iradeyi temsil eder. Bu tezkerelere karşı çıkanların gerekçelerini bugün dinledik. Bu mantıksız gerekçeleri üretenlerin hiçbir şekilde Tükiye’nin milli güvenliği konusunda hassasiyeti yok.

Bu mantıksız gerekçelerle tezkerelere karşı çıkmaktan bahsetmek ve hayır oyu vermek, milli güvenliğimizi zaafa uğratmaya bahane üretmektir. Bu yaklaşım, sınırlarımızdaki terör oluşumlarına elverişli ortam oluşturmaya çalışmaktır.”

CHP tezkereye ‘hayır’ diyecek

DEVA Partisi’nden tezkere kararı