CHP’nin Muğla adayından kendisine laf atan İYİ Partili adaya: Provokasyon yapma saygılı ol

Yayın tarihi: 9 Mart 2024 Cumartesi 8:42 pm - Güncelleme: 9 Mart 2024 Cumartesi 11:08 pm

CHP’nin Muğla Adayı Ahmet Aras ile İYİ Parti’nin Bodrum Belediye Başkan Adayı Raşit Emin Süer arasında tartışma yaşandı. Aras “Senin elini sıkmam” diyen Süer’e, “Senin provokasyonuna gelecek kimse yok burada. Saygılı ol. Biz bu memleketin çocuğuyuz” diye karşılık verdi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala Bodrum’da CHP’nin Muğla Adayı Ahmet Aras ile İYİ Parti’nin Bodrum Adayı Raşit Emin Süer arasında tartışma yaşandı.

Süer, esnaf ziyaretleri kapsamında ilçeyi dolaşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ın elini sıkmadı. Süer, “Ben sizinle tokalaşmam, sizin bu millete yaptıklarınız için ben buradayım zaten” diyerek Aras’a elini uzatmadı. Aras da Süer’e “Kendine gelir misin? Senin provokasyonuna gelecek kimse yok burada. Saygılı ol. Biz bu memleketin çocuğuyuz” diye karşılık verdi.

Süer de Aras’ın makamına saygı duyduğunu ancak kendisine saygı duymak zorunda olmadığını söyleyerek, “Bu milletin çocuklarının katilinin avukatını kendine yardımcı yapmayacaksın. Millete verdiğin sözleri tutacaksın. Bu milletin hakkını yedirtmeyeceksin” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine “Biz bu memleketin çocuğuyuz Vatanımızı milletimizi seven insanlarız. Bu milletin hakimi var savcısı var. Bana AK Parti ağzıyla konuşma” diyen Ahmet Aras’a Süer, şu yanıtı verdi:

“Senin bu millete yaptığın ayıp. Onun hesabını sormaya geldik. Senin gibilerle el sıkışmam, sana işim de düşmez. İnşaatçı da değilim, devlette, belediyede ihalem de yok. Sözlerini tutmayı öğreneceksin. Sana yazıklar olsun. Bu millet bu seçimde sana ‘yazıklar olsun’ diyecek. Sakın Atatürk’e, Türk bayrağının arkasına saklanma.”

Aras, ardından İYİ Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Metin Ergun’a “AK Parti’den, İYİ Partiye aday mı çıkardınız?’ Bize AK Parti ağzıyla konuşuyor arkadaş. Bu siyaset dilinin Bodrum’da yeri yoktur. Biz burada AK Parti ile İYİ Parti ile her zaman saygı içerisin de yarışıyoruz” diye seslendi.

Çevredekilerin müdahalesiyle sakinleştirilen başkan adayları ziyaretlerine kaldığı yerden devam etti.

Ahmet Aras, Raşit Emin Süer, tartışma, CHP, İYİ Parti, yerel seçim, bodrum, Muğla

Belediyede en düşük maaş 38 Bin Lira

 

Kaynak: TELE1