CHP’nin meclisin Can Atalay için yeniden toplanma başvurusu reddedildi!

Yayın tarihi: 8 Eylül 2024 Pazar 6:06 pm - Güncelleme: 8 Eylül 2024 Pazar 6:21 pm

Haber: Haber Merkezi

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından CHP’nin Can Atalay için olağanüstü toplantı çağrısının reddedildiğini açıkladı.

CHP, Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay milletvekili seçilen ancak Gezi Parkı davasında hakkında verilen hüküm nedeniyle milletvekilliği düşen Can Atalay için Meclis’i 10 Eylül Salı günü saat 14.00’te tekrar olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

BAŞVURU REDDEDİLDİ

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un toplantı çağrısını reddettiğini açıkladı. Başarır, “TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi’nin Hatay Milletvekili Can Atalay kararı üzerine yapmış olduğumuz olağanüstü toplantı çağrımızı reddetti. Bu; Meclis’in itibarına da, milletvekili haklarına da, ülkemiz ve Meclis’imizin tarihine de bir hakarettir! Bu kararı kabul etmiyoruz!” ifadelerini kullandı.

CHP, NUMAN KURTULMUŞ İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

CHP’nin Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ile Murat Emir, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya gelmişti.

CHP’li Başarır, görüşmenin nezaket içerisinde gerçekleştiğini belirterek, “Öncelikle Can Atalay’la ilgili taleplerimizi ilettik. 120 milletvekili imza verdiği takdirde Meclis’in olağanüstü toplanması gerektiğini kendilerine belirttik. Ayrıca bir önceki olağanüstü toplantı talebimiz ile yeni talebimiz arasındaki farkları anlattık. Can Atalay konusunun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin itibarını ciddi anlamda zedelediğini, Meclis’in bunu hak etmediğini, bugün aramızda olması gereken bir milletvekilinin, maalesef cezaevinde olduğunu, bugünün Türkiye’sinde, hukuk sistemimizde, anayasamızda asla tartışılmaması gereken bir konu olduğunu söyledik. Anayasa Mahkemesi’nin 3 tane net kararı var. Buna yerel mahkemenin ya da Yargıtay’ın direnmesinin hem yargıya hem yasamaya ciddi anlamda zarar verdiğini söyledik. Anayasa Mahkemesi kararının Meclis’te okunması ve Can Atalay’ın haklarının iade edilmesi gerektiğini söyledik” ifadelerini kullanmıştı.

 

CHP ile Numan Kurtulmuş arasında ‘Can Atalay’ görüşmesi

Kaynak: HABER MERKEZİ