CHP’nin kazandığı Kütahya’da AKP ve MHP’nin itirazı kabul edildi

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 11:29 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi 3:22 pm

Haber: Ceren Ural

Kütahya’da geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Seçimi kazanan CHP’li Eyüp Kahveci, “Halkın iradesi hazmedilemedi” dedi.

Kütahya’da CHP Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci’nin kazandığı sonuçlara AKP ve MHP’nin yaptığı itiraz karara bağlandı.

Kütahya İl Seçim Kurulu, tüm geçersiz oyların yeniden sayılması kararını verdi. CHP Kütahya İl Başkanlığı ise Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz etti.

“HALKIN İRADESİ HAZMEDİLEMEDİ”

Burçin Atılgan’ın sunduğu “Kamu-oyu” programına bağlanan Kahveci ise yapılan itirazların nedeninin halkın iradesinin hazmedilememesi olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Kahveci şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti’nin bir itirazı vardı. Toplam 549 sandıkta oy kullanıldı. İlçe Seçim Kurulu125 sandıkta geçersiz oyların sayılması yönünde bir karar verdi. Bugün itibarıyla İl Seçim Kurulu ise toplanarak AK Parti ve MHP’nin birlikte itirazlarını değerlendirerek Kütahya’da bütün sandıklarda geçersiz oyların yeniden sayılması yönünde bir irade ortaya koydular. 549 sandıkta yaklaşık beş bin 100 civarı geçersiz oy bulunmakta ve bu oyların yeniden tasnifi noktasında bir süreç başlatIlacak. Burada dayanağı olmayan itirazlarla mazbatanın alınması öteleniyor. Burada halkın iradesinin tanınmaması var. Bu bağlamda devir teslimin yapılamamAsı konusunda sürekli ötelemeler yapılıyor. Biz de Yüksek Seçim Kurulu’na itirazımızı yaptık. Burada ortaya çıkan bir irade var. Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi’nin 74 yıl sonra kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan Kütahya’da halkın iradesini ortaya koyularak seçilmesinin hazmedilememesi var.

AKP’den CHP’nin kazandığı Manyas’ta ikinci itiraz

Kütahya’da geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Seçimi kazanan CHP’li Eyüp Kahveci, “Halkın iradesi hazmedilemedi” dedi.

Kaynak: TELE1