CHP’nin İzmir belediyeleri hakkında verdiği disiplin kurulu kararları açıklandı

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2019 Perşembe 12:14 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2019 Perşembe 12:26 pm

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de il eski Başkanı Karataş ile Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Karabağ’ın Eylül ayı içinde disiplin kuruluna ifade vermesi için karar alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İzmirl eski Başkanı Kemal Karataş ve Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ için başlatılan disiplin süreçlerinde flaş gelişmeler yaşandı.

Ege Medyası’nda yer alan habere göre; Karataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’i Varyant’taki başkanlık konutu üzerinden sosyal medyada eleştirmiş ve hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin süreci başlatılmıştı.

İlk olarak il yönetimi resen hamle yapmış sonrasında Urla’dan gelen dilekçe üzerine süreç yürütülmüştü. Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ ise 31 Mart yerel seçimlerinden önceki dönemde, başkan sıfatıyla genel merkezi ve parti yöneticilerini kast ederek sert ifadeler kullanmıştı. Her iki ismin durumu parti içi organlar tarafından değerlendiriliyor.

Son olarak il disiplin kuruluna gönderilen dosyalarda kararlar alındı. Önceki gün ifade vermesi gereken Karataş savunma yapmak için ek süre istedi. Karataş Eylül ayı içindeki toplantıya gelerek ifade verecek. İl yönetiminin kurduğu komisyonu tanımayan ve il binasına gelerek savunma yapmayan Karabağ için ise tarih belli oldu.

Karabağ’ın 13 Eylül Cuma Günü il disiplin kuruluna ifade vermesi kararlaştırıldı.

Karabağ’ın gelip gelmeyeceği şimdiden merak ediliyor.