CHP’nin iki kitabına yasak: Basılan eserler toplattırıldı

Yayın tarihi: 6 Kasım 2020 Cuma 4:23 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2020 Cuma 4:24 pm

Nevşehir Sulh Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘Arpalık Aile Şirketi’ ve ’10 Maddede Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası’ isimli kitaplarına basım, dağıtım ve satış yasağı getirirken, basılan eserlere el konulması ve toplatılmasına karar verdi.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bugün başlattığı soruşturma kapsamında Nevşehir Sulh Ceza Mahkemesi’ne yaptığı başvuru kabul edildi.

Mahkeme, CHP’nin ‘Arpalık Aile Şirketi’ ve ’10 Maddede Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası’ iki kitapçığına “basım, dağıtım ve satış yasağı” getirerek basılı kitapçıklara el konularak toplatılmasına karar verdi. Mahkeme kararı üzerine CHP Nevşehir İl Başkanlığı’na gelen polisler parti binasındaki kitapçıklara el koydu.

Mahkeme, Nevşehir CHP İl Başkanı Kamil Gülmez’e kitapların yasaklandığına ilişkin tebligat da gönderdi.

ANKARA’DAN TOPLATMA KARARI ÇIKMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki konuşmasının yer aldığı “FETÖ’nün Siyasi Ayağı” kitapçığı için de 24 Ekim’de benzeri karar alınmıştı.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, “21 Soruda FETÖ’nün Siyasi Ayağı” başlıklı kitapçığa basım, dağıtım ve satış yasağı getirdi. Sulh Ceza Hakimliği, kitaplara el konulması ve toplanılmasına karar vermişti. Mahkemenin yasak kararının gerekçesinde, CHP’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirileri suç sayıldı. CHP’nin resmi internet sitesinde halka açık olarak yer almasına karşın hakim ve savcılığın kitapçığın dijital halinin bulamasının gerekçede yer alması dikkat çekti.