CHP’nin Eyüp adayı Emel Bilenoğlu: Kadın belediyeciliğini göstereceğiz

Yayın tarihi: 21 Mart 2019 Perşembe 5:44 pm - Güncelleme: 21 Mart 2019 Perşembe 5:44 pm

CHP’nin Eyüp Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu seçim çalışmalarına devam ederken TELE1’e konuştu. Bilenoğlu ‘Herkes görecek Eyüp’te belediyecilik işler tıkıt tıkır işleyecek’ ifadelerini kullanırken ‘ Kadın belediyeciliğini göstereceğiz ve kadınların siyasete daha fazla atılması için destekleyeceğiz’ dedi

Kentsel dönüşüm yerine yerinde dönüşümü desteklediğini söylene Bilenoğlu, engellilerin haklarının korunmadığı ve bu konuda da projelerinin hazır olduğunu belediye seçimlerini kazanmalarının ardından bu projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

Belediyeciliği iş bulma kurumu gibi kullancaklarını söyleyen Emel Bilenoğlu Eyüp’te işsizliğe de çözüm bulacaklarının altını çizdi

 

EMEL BİLENOĞLU KİMDİR?

CHP’nin Eyüpsultan’da Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiği Emel Bilenoğlu 1993 yılından bu yana tasarım alanında çalışmış bir iş kadını. CHP’nin bu ilçede aday gösterdiği ilk kadın olan Bilenoğlu aynı zamanda 31 Mart seçimlerinde partisinin İstanbul’daki ‘tek’ kadın adayı olacak.

Emel Bilenoğlu, astsubay kızı olduğu için Türkiye’nin farklı şehirlerinde büyüdü.

CHP’nin 31 Mart yerel seçimleri için İstanbul ilçe belediyelerinde aday gösterdiği tek kadın siyasetçi Emel Bilenoğlu oldu. Eyüpsultan Belediyesi için aday gösterilen Bilenoğlu, 1971 Amasra doğumlu ve Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü mezunu.

Aynı zamanda CHP’nin Eyüpsultan’da Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiği ilk kadın olan Bilenoğlu, 1993 yılından 2006 yılına kadar özel sektörde tasarım müdürlüğü ve koordinatörlük yaptı. 2006’dan 2014 yılına kadar, “Emel Bilenoğlu Trend” adını verdiği kendi firması ile iş hayatında yer alan Bilenoğlu çeşitli firmaların tasarım danışmanlığında bulundu. Eyüpsultan’da, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin üyesi olan ve ilçede Çağdaş Kadınlar Derneği’nin kurulmasında çalışan Bilenoğlu, kendisiyle ilgili bir tanıtım yazısında mevcut belediyecilik anlayışını, “Özellikle de siyasetin içine girdikten sonra bu güzel ilçeyi sokak sokak gezme ve öğrenme şansına sahip oldum. Tanıdıkça da Eyüpsultan’da sosyal belediyecilik adına tasarımsal düşüncenin hayata geçilmesi adına çok büyük eksiklikler olduğunu fark ettim” diyerek eleştiriyor.