CHP’nin en zayıf olduğu bölgelerde oy oranı yükseliyor…

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 1:14 pm - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 1:14 pm

Gazeteci yazar Murat Yetkin kaleme aldığı bugünkü köşesinde, Diyarbakır Merkezli araştırma şirketi Rawest’in gerçekleştirdiği seçim anketini yazdı

Murat Yetkin, yetkinreport.com’da kaleme aldığı yazısında Rawest’in gerçekleştirdiği seçim anketi sonuçlarına ilişkin bilgilere yer verdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Diyarbakır ziyaretini yazısında ele alan Murat Yetkin, CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik’in açıklamalarını aktardı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Anneleri ile görüştü

CHP OYLARI GÜNEYDOĞU’DA ARTIŞ GÖSTERDİ

Diyarbakır Merkezli araştırma şirketi Rawest’in anketine göre CHP’nin oylarının bölgede arttığına dikkat çeken Murat Yetkin, “Diyarbakır Merkezli araştırma şirketi Rawest, 2018 seçimlerinde yüzde 2 civarında olan CHP oy oranının yüzde 10 civarına çıktığını ve yavaş da olsa arttığını tahmin ediyor. CHP’nin Diyarbakır İl Başkanı bir sağlık çalışanı, hemşire Gönül Özer. O da iddialı “Bir milletvekili kesin çıkaracağız, ikincisini de garantilemeye çalışıyoruz diyor. Bu iddiaların doğru çıkıp çıkmayacağını seçimler gösterecek.” ifadelerini kullandı.

Yetkin’in yazısından bir bölüm şöyle:

“DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA SÜRPRİZ YAPABİLİRİZ

“Gençosman Killik CHP Gençlik Kolları Başkanlığına birkaç ay önce seçilmiş. Daha önce Konya Gençlik Kolları başkanıymış. Muhafazakâr bir aileden geliyor, avukat, hitabet gücü yüksek. Toplantıda söz alan başörtülü bir genç onun varlığının gözlerindeki “Din düşmanı CHP” algısını yıktığını söyledi Kılıçdaroğlu’nun yüzüne.
Killik bölgedeki siyasi durumu şöyle tahlil ediyor:

• “Önümüzdeki seçimde 6 milyon 300 bin kişi ilk defa oy kullanacak. Türkiye’nin en genç nüfuslu 10 ili Doğu ve Güneydoğuda. Şanlıurfa’nın yaş ortalaması 20,1.

• “Diyarbakır’dan önce Şırnak’taydım. 200 kadar arkadaşımızla güzel bir toplantı yaptık. Daha önce hiç yoktuk. Tabanda çalışıyor, beraber yapacağız diyoruz.

• “Bu seçimlerde Doğu ve Güneydoğuda çok farklı sonuçlar çıkacağını düşünüyorum.”

Diyarbakır Merkezli araştırma şirketi Rawest, 2018 seçimlerinde yüzde 2 civarında olan CHP oy oranının yüzde 10 civarına çıktığını ve yavaş da olsa arttığını tahmin ediyor. CHP’nin Diyarbakır İl Başkanı bir sağlık çalışanı, hemşire Gönül Özer. O da iddialı “Bir milletvekili kesin çıkaracağız, ikincisini de garantilemeye çalışıyoruz diyor.

Bu iddiaların doğru çıkıp çıkmayacağını seçimler gösterecek.

Ancak söyleyebileceğim şu ki, CHP artık sadece Genel Merkezde değil tabanda siyaset yapmaya başlamış. Bu açıkça gözlenebiliyor.”

Özellikle AKP’nin güçlü olduğu Doğu ve Güneydoğuda gerçekleştirilen anketteki sonuçlar dikkatlerden kaçmadı.