CHP’nin eleştirilerini görmezden gelen Mehmet Şimşek: Umarım bu yaklaşım normalleşme ruhunu zedelemez

Yayın tarihi: 25 Haziran 2024 Salı 2:28 pm - Güncelleme: 25 Haziran 2024 Salı 2:28 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

CHP heyeti ile görüşen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görüşmeye ilişkin ilk kez açıklamada bulundu. CHP’li Yalçın Karatepe’nin görüşme sonrası açıklamalarını ‘tribün ve taraftar kaygısı’ olarak değerlendiren Şimşek, “Umarım bu tutum ve yaklaşım diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Hazine ve Maliye’den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe ile dün bakanlıkta bir araya geldi. 4 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından açıklamada bulunan CHP’li Yalçın Karatepe, “Görüşmeye 4 talep ile gittik ancak 4 saatin sonunda acı reçeteyi yine vatandaşa çıkaran anlayışlarında bir değişim iradesi olmadığını maalesef gördük” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten de CHP’nin eleştirilerinin ardından ilk açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şimşek, AKP’li Mehmet Şimöşek’in paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

‘TRİBÜN VE TARAFTAR KAYGISI’

“Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle kabul ettiğim CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yalçın Karatepe’yi protokol kurallarını uygulamadan binanın girişinde karşıladım ve makamda görüştüm.

Görüş ve önerilerini dinlediğimiz 4 saati aşan görüşmede gündeme getirilen tüm konularla ilgili perspektifimizi şeffaf bir şekilde kendilerine anlattık. Önerilerini, demokratik nezaket ve ekonomik-mali gerçekler kapsamında not ettik. Ayrıca uyguladığımız ekonomi programımıza ilişkin detaylı bir de sunum yaptık.

Ancak sonrasında görüşmeye ilişkin kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş olduğunu izledik.

Umarım bu tutum ve yaklaşım diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez.”

Özgür Özel Mehmet Şimşek-CHP zirvesinde yaşananları anlattı: Aynı dilin konuşulmadığı bir görüşme

Kaynak: TELE1