CHP’nin ekranının önüne AKP aracını çekti! Halk tepki gösterdi

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 4:22 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2023 Çarşamba 4:26 pm

CHP Buca İlçe Başkanlığı, Buca Demokrasi Meydanı’na dev ekran kurarak Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik montaj saldırılarına yanıt vermek için video izletmek istedi. AKP ilçe başkanlığı ise seçim aracını ekranın önüne çekerek yüksek sesle seçim müziği çaldı ve videonun sesini bastırmaya çalıştı. Vatandaşların tepkisiyle AKP’nin aracı meydandan kaldırıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanlığı, Buca Demokrasi Meydanı’na dev ekran kurarak Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal  Kılıçdaroğlu’na yönelik montaj ve kara propaganda saldırılarına yanıt vermek için video izletmek istedi.

Videoda Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarının yanı sıra, çeşitli gazete kupürü ve haber görüntülerine yer verilirken, yürütülen montaj ve kara propaganda saldırılarına cevap verildi.

Bunun üzerine AKP’ye ait bir seçim aracı dev ekranın önüne çekilerek AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim müziği açıldı. Çevredeki vatandaşlardan edinilen bilgiye göre, yüksek sesle çalınan seçim müziğiyle ekranda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sesi bastırılmaya çalışıldı.

Halkın duruma tepki göstermesiyle meydana polis ve CHP Buca İlçe Örgütü’nden yetkililer geldi.

“İZİN ALARAK KURDUK”

CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe; AKP Buca İlçe Başkanı ve AKP’li Belediye Meclis üyelerinin YSK’ya İzmir Demokrasi Meydanı’na kurulan ekranla ilgili şikayette bulunduklarını iddia ettiklerini aktararak, “Biz herhangi bir tebliğ almadık YSK’dan. Sesten dolayı şikayette bulunuyorlar ama kendileri de ses cihazlarını buraya koyuyorlar” dedi.

Gültepe, izin alarak ekranlarını kurduklarını belirterek, “Bize bir montaj ve iftira kampanyası yaptılar. Biz de halkımızın gerçekleri bilmesi adına Genel Başkanımızın bir konuşmasının olduğu bir video yayınlıyoruz. Halkın bilgilenme hakkını kullanması için de yaptığımız bir şey” ifadelerini kullandı.

İzmit Belediye Başkanı kent meydanına kurduğu dev ekranda Hizbullah’ı izletti!

“VATANDAŞ ‘NEDEN BİZİM BİLGİLENME HAKKIMIZIN ÖNÜNE GEÇİYORSUNUZ?’ DEDİ”

AKP’lilerin gerçekleştirdiği provokasyon sonrası vatandaştan ciddi bir tepki aldığını da belirten Gültepe, “Kardeşim niye buraya araba getiriyorsunuz, izliyoruz biz. Ne var bunda? Neden bizim bilgilenme hakkımızın önüne geçiyorsunuz?” diye tepki gösterdi. Vatandaşın tepkisi, bizim konuşmalarımız üzerine araçlarını çektiler. Barkovizyonumuz duruyor biz de ittifak ortaklarımızla yanındayız” şeklinde konuştu.