CHP’nin avukatından Altun’a: Kim yargılanacak göreceğiz

Yayın tarihi: 2 Aralık 2020 Çarşamba 1:52 pm - Güncelleme: 2 Aralık 2020 Çarşamba 1:52 pm

CHP’nin avukatı  Celal Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a yanıt verirken, “Kim kimden hesap soracak, kim iki büklüm utanç içinde yargılanacak, göreceğiz!” dedi.

CHP’nin avukatı Çelik, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki ifadelerini eleştiren İletişim Başkanı Altun’a yanıt verdi.

Altun’un, “Sayın Cumhurbaşkanımıza dil uzatıyorlar. Yazıklar olsun. Hukuk ve millet önünde açıklamasını Twitter hesabından alıntılayan Çelik, “Yine haddini aşmış! Devlet memuru olduğunu unutmuş galiba! Hesap soracakmış! Hadi oradan! Kim kimden hesap soracak, kim iki büklüm utanç içinde yargılanacak, göreceğiz!” yazdı.

NE OLMUŞTU?

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Habertürk’de katıldığı bir programda, Sakarya’da kurulu Tank Palet Fabrikası’nın Katar ortaklı BMC’ye devrini gündeme getirmiş, “Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış. Ben değer biçemiyorum. 50 milyon dolara satılmış…” demişti.

Programın diğer konukları Yaşar Hacısalihoğlu ve Hilmi Taşdemir, “Bunu nasıl söylersiniz?”, “Tank Palet Fabrikası ordu mudur?” gibi sözlerle Başarır’a karşı çıkmış, bunun üzerine Başarır şunları söylemişti:

“Ordudan kastım Tank Palet Fabrikası’dır. Sakın yanlış bir anlam çıkmasın. Ben mehmetçiği, ordumuzu kastedebilir miyim? ‘Tank Palet Fabrikası, ordunun bir parçasıdır’ dedim ve ‘bunun yüzde 49’u Katar’a satılmıştır’ dedim.”

Başarır’ın bu sözlerini iktidar ‘orduya hakaret’ olarak nitelemiş, Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu ve Başarır’a sert sözlerle yüklenmişti.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde yaşanan Ergenekon ve Balyoz davalarını hatırlatarak “FETÖ ile iş birliği yaptı. Şimdi kalkmışsın bana ey Kılıçdaroğlu şu bu. Bırak gevezeliği. Sen FETÖ ile iş birliği yapıp orduya kumpas kuran başkan mısın değil misin? Sen kim ordu kim!” dedi.