CHP’nin Avcılar adayı Hançerli ‘mega projesini’ açıkladı

Yayın tarihi: 15 Mart 2019 Cuma 11:34 am - Güncelleme: 15 Mart 2019 Cuma 11:34 am

İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’in bu sabahki konuğu, CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Avukat Turan Hançerli oldu. Azim dolu yaşam hikayesiyle dikkat çeken Turan Hançerli, neden belediye başkan adayı olduğunu, yerel seçimi ve nasıl bir Türkiye hayal ettiğini anlattı.

18 yaşında geçirdiği kaza sonucu iki kolunu birden kaybeden Turan Hançerli, “Toplumsal iyilik hareketi sayesinde yeniden ayağa kalkmış biri olarak, ben de insanların hayatlarına dokunmaya karar verdim. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında uzun yıllar, özellikle engelliler ve yaşlılarla ilgili çalışmalarda bulundum.” dedi.

Türkiye’nin genç işsizlik gibi ciddi bir sorunun bulunduğunu belirten Hançerli, Avcılar Belediye Başkanı olması durumunda bu sorunla yakından ilgileneceğinin sözünü verirken projelerini sıraladı. CHP’nin Avcılar adayı CHP’nin Avcılar adayı CHP’nin Avcılar adayı

‘GENÇLER MUTLAKA SİYASETE GİRSİN’

Seçim kampanyası sırasında konuştuğu gençlerin sıkıntılarına şahit olduğunu ifade eden Hançerli, “Genç mühendislerin ganyan bayiilerinde çalıştıklarını görüyorum. Türkiye’nin içinde bulunduğu son durum nedeniyle çok sayıda gencimiz, kendi potansiyelinin çok altındaki işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Gençlere söylemek istediğim; inatla mücadeleye devam etsinler ve lütfen siyasete girsinler. Siyasete sadece oy kullanarak katılmasınlar. Onlardan bizi denetlemelerini istiyorum. Seçildikten sonra bütün yetkileri alan yöneticiler, destek yerine ‘denetim’ istemeli.” dedi.

Avcılar’daki genç işsizlikle yakından ilgilendiklerini ifade eden Hançerli, kuracakları ‘girişimcilik merkezleriyle’ iş kurmak isteyen gençlere ücretsiz ofis ve uzman desteği sağlayacaklarını söyledi.

‘SİYASET BİRLEŞTİRSİN AYRIŞTIRMASIN’

Avcılar’daki ‘mega projesinin’ huzur, güven, barış ve nitelikli yaşam koşulları olduğunun altını çizen Hançerli, bugün kullanılan siyaset dilinin toplumu ayrıştırdığına işaret etti. Avcılar’da güvenli, huzurlu ve sevgi dolu bir kent sözü veren Turan Hançerli, “Bu ülkede 81 milyonun barış, huzur ve sevgi içinde yaşamasını amaçlıyoruz. Avcılar’da bunu başarırsak, İstanbul’u ve Türkiye’yi kurtarırız. Engelli kardeşlerimiz, gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız ve yaşlılarımız müsterih olsunlar. Avcılar eşit bir kent olacak.” dedi.