İşte CHP’nin il ve ilçe Belediye Başkan adaylarının listesi

Yayın tarihi: 18 Aralık 2018 Salı 1:09 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2018 Salı 3:44 pm

 CHP Parti Meclisi’nde yapılan oylamanın sonucuna göre CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar oldu. Antalya adayı da Muhitin Böcek . CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu oldu  CHP Bolu adayı Tanju Özcan oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. PM’de yapılan oylamanın ardından adaylar da netleşmeye başladı.

CHP PM’de yapılan oylamanın sonucuna göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu.

BOLU ADAYI TANJU ÖZCAN KİMDİR?

Bolu adayı Tanju Özcan oldu. Özcan’ın ilk sözleri “Doğduğum, büyüdüğüm; evladı olmaktan onur duyduğum, Ankara’da sekiz yıldır gururla temsil ettiğim Bolumuza, inşallah bundan sonra Belediye Başkanı olarak hizmet edeceğim” şeklinde oldu

Tanju Özcan, 12 Aralık 1973’te Bolu’da doğdu. Evli ve bir çocuk babası olan Özcan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi veserbest avukat olarak çalıştı. Bolu Belediyesinde Belediye Meclis Üyeliği, Bolu spor Yöneticiliği görevleri yapan Özcan, CHP Bolu Merkez İlçe ve CHP Bolu İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2009 yerel seçimlerinde CHP Bolu Belediye Başkan Adayı oldu. Özcan, 22 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde gelerek Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi oldu. 24.dönemde TBMM İçişleri Komisyonu Üyeliği ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu. 25. dönemde Cumhuriyet Halk Partisinden Bolu Milletvekili seçildi.

CHP’NİN ADANA ADAYI ZEYDAN KARALAR KİMDİR?

İşte Zeydan Karalar’ın kısa özgeçmişi:

1958’de Adana’da doğdu. İlkokul, ortaokul, liseyi Adana’da okudu.

1977 yılında Demokratik Sol Yüksek Öğrenim Derneğini kurdu ve yönetim kurulu başkanlığını yaptı.

1977-1980 yılları arasında CHP İl Gençlik Kolları Saymanlığı ve Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı.

1980 yılında Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun oldu.

1981’de, 23 yaşında Makina Mühendisleri Odası Başkanlığı’na seçilerek Türkiye’nin en genç oda başkanı unvanını elde etti; 2 yıl bölge başkanlığı ve üst kurul (TMMOB) delegeliği yaptı.

1979-1985 yılları arasında Çukobirlik’te İplik İşletme Şefi olarak çalıştı.

1985-1991 yılları arasında Alman AEG ETİ Endüstri A.Ş’de Müşteri Hizmetleri Yöneticiliği yaptı.

1991-1996 yılları arasında Çukobirlik İplik Dokuma Fabrika Müdürü ve Teknik Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1996-2007 yılları arasında Okan Tekstil A.Ş’de Genel Müdürlük yaptı. Kazakistan’da Okan-Antriko Entegre Tekstil Fabrikasını da kurdu ve Genel Müdürlüğü’nü yaptı.

2005 yılında kendi şirketi A-TEKS Mühendislik’i kurdu. 2008 yılında ise ikinci şirketi Başkent Pres’i kurdu.

Şirketteki yönetimini sürdürürken siyasete de ara vermedi.

7 Temmuz 2010’da CHP Adana İl Başkanlğı’na atandı. Referandum çalışmalarını yürüttü. 23 Ocak 2011’de İl Kongresini de kazanarak bu göreve Genel Seçimler sürecinde de devam etti.

Zeydan Karalar halen ADSİAD üyeliğini , MMO üyeliğini ve A-TEKS Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürmektedir.

Eşi Nuray Karalar Fen ve Teknoloji Öğretmeni, kızı tıp doktoru, iki oğlu mühendistir. Arapça ve Almanca bilmektedir.

CHP’NİN ANTALYA ADAYI MUHİTTİN BÖCEK KİMDİR?

Muhittin Böcek, 1962 yılında Konyaaltı’nın Uncalı Mahallesi’nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümlerini bitirerek Ahmet Yesevi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans Programına devam etmektedir.

Siyaset hayatı süresince 4 dönem Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulunan Muhittin BÖCEK aynı zamanda Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) Başkanlığı, Konyaaltı Turizm ve Eğitim Geliştirme Vakfı (KONTEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Konyaaltı Kent Konseyi Başkanlığı görevlerine de devam etmektedir.

Evli ve bir çocuk babası olan Muhittin BÖCEK, doğduğundan bu yana Konyaaltı’nda oturuyor ve Konyaaltı’nı çok iyi tanıyor.

SOSYAL GÖREVLERİ:

Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı

KONTAB (Konyaaltı Turizm Altyapı Birliği Başkanlığı)

KONTEV (Konyaaltı Turizm Eğitim Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı)

Konyaaltı Kent Konseyi Başkanlığı

 

CHP’NİN ANKARA ADAYI MANSUR YAVAŞ KİMDİR?

İşte Mansur Yavaş’ın kısa özgeçmişi:

Mansur Yavaş, 1955 yılında Ankara’nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Beypazarı’nda gördü. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanarak öğrenimine devam etti.

1983 yılında mezun olan Mansur Yavaş, askeri savcı olarak tamamladığı askerlik sonrası Beypazarı’nda 13 yıl süresince serbest avukatlık yaptı. Siyasete olan ilgisi gençlik yıllarında başlayan Yavaş, 1989-1994 yıllarında Belediye Meclis üyesi, 1994 yılında MHP’den Beypazarı Belediye Başkan adayı oldu fakat seçilemedi.

18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP’den aday olup %51 oy oranıyla 8,500 oy alarak Beypazarı Belediye Başkanı oldu. Tarihî Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla “2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi”, Türk Dil Kurumu tarafından Türkçenin korunması nedeniyle verilen onur ödülü, doğa savaşçılarının “Çevre Ödülü” gibi ödülleri aldı. 24 Eylül 2004 tarihinde TÜSİAV tarafından “Yılın Belediye Başkanı” seçildi.

18 Nisan 2004 seçimlerinde %55 oy oranı ve 11 bin oy alarak yeniden Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, 29 Mart 2009 tarihinde yapılmış olan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu. Ancak %27 oy alarak rakipleri İbrahim Melih Gökçek ve Murat Karayalçın’ın ardından üçüncü sırada seçimi tamamladı. Partisi MHP tarafından tekrar aday gösterilmemesi nedeniyle CHP’ye katılması gündeme geldi. 21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği kabul edildi. Ardından 2014 yerel seçimleri’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve parti meclisi toplantısında da aday oldu. 2014 yerel seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu. Seçimi çok az farkla kaybetmiştir. 2016 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’den istifa etmiştir.