CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan’ın FETÖ mücadelesi

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2019 Pazartesi 4:10 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2020 Cumartesi 4:11 pm

Yılmaz Polat

Gazetecilik hayatımın en zorlu mücadelesini Fethullah Gülen’in AKP iktidarıyla dayanışma içinde olduğu yıllarda ABD’de verdim.

Çok sayıda makalenin yanı sıra ‘FETÖ’nün ABD’de yapılanmasıyla ilgili özel haberlere imza attım.

(ABD’nin Özel Din Görevlisi) kitabının yanı sıra ünlü CIA’cı Graham Fuller’in Neo-con (Yeni Muhafazakarlar)la Türkiye’ye biçtiği ‘Ilımlı İslam’ modelinin aktörlerini teşhir ettiğim ( CIA’nın Muteber Adamı) kitabını yazdım.

Bu kitapların ilk versiyonu ne zaman yayınlandı biliyor musunuz?

FETÖ – AKP dayanışması sırasında.

Yani AKP lideri Erdoğan’ın ‘kandırıldık’ dediği dönemden önce.

Cemaati’nin iktidarda olduğu yıllarda FETÖ’nin ikamet ettiği Pensilvanya Eyaleti’ndeki çifliğinin önünde, Beyaz Saray’ın karşısında Lafeyette Park’ta ve Kongre’de ‘Ergenekon- Balyoz’ kumpaslarıyla TSK’ya kurulan tuzaklar sırasında yapılan protesto gösterilerini izledim.

Bu olaylar sırasında çok sayıda haysiyetli, şerefli, korkusuz Atatürkçü Türk tanıdım.

Ne idüğü belirsiz kişilerden gelen tehditlere aldırış etmeyen her platformda FETÖ ve çetesinin karşısına dikilen çifliğinde ona uyku uyutmayan Atatürkçü gençlerden biri de CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan idi.

Kısaca hatırlatmaya çalıştığım ‘FETÖ’ protestoları yapılırken ‘Yandaş Medya’nın koruyucu, küfürlü Atatürkçü’leri hedef gösteren ibretlik yayını arşivde duruyordur.

Yurter Özcan geçen hafta Washington’da önemli bir muhalefet görevini yerine getirerek, ‘Türken Vakfı’yla ilgili yazım üzerine ABD Hazine Bakanlığı nezdinde harekete geçti. ABD’de kamuya açık ‘TÜRKEN’e yapılan bağışların kaynağını vergi dairesine sordu.

Bunda gocunacak bir şey yok.

https://www.abcgazetesi.com/chp-tele1in-turken-abd-vakfi-haberini-abd-hazine-bakanligina-sordu-17382

https://www.abcgazetesi.com/turken-usa-vakfina-giden-45-milyon-dolar-ibbden-mi-16010

Ama ‘Yandaş’ gocundu CHP ABD temsilcisi Özcan’ı ‘FETÖ’ üzerinden hedef gösterdi.

Özcan, ‘Ben 2009’da Fethullahçılar tarafından Ergenekon’da hedef gösterilirken, onlar Hocaefendi diyerek, kendisine methiyeler düzüyordu. Keşke o haberleri de bir ortaya çıkarsalar’ diye meydan okudu.

Buarada hatırlatayım. ‘Cemaat+ AKP’ döneminde İstanbul Başkonsolos’luğunun Pensinyanva’yı ziyaret edenler için verdiği Fethullah Gülen vizesi var.

VISITING FETHULLAH GULEN-PENNSYLVANIA

Bu vizeyi yayınladığım zaman kıyameti kopartmış ama bugüne kadar ne ABD tarafından ne de Türk dışişlerinden cevap alamadım.

FETÖ vizesinin kimlerin pasaportunda olduğunu hala bilmiyoruz!

Yandaş Basın bu vizenin ABD’ye giden hangi AKP’liler yada iş adamının pasaportunda olduğunu (tabii imha etmedilerse) araştırarak bir kez olsun gazetecilik yapabilir.