Erdoğan çağrı yaptı Bahçeli “İYİ Parti’nin HDP’den ne farkı var?” dedi!

Yayın tarihi: 22 Kasım 2022 Salı 11:27 am - Güncelleme: 22 Kasım 2022 Salı 11:36 am

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP’lilerin TBMM Plan Bütçe Komisyonunda eleştirdiği Süleyman Soylu’ya sahip çıktı. Bahçeli, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6’lı masadan kalması için çağrı yaptığı İYİ Parti için “HDP’den ne farkı var) diye sordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin en işlek noktalarının başında gelen İstiklal Caddesi’nde altı kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili kamuoyunun aydınlatılması adına sorular soran muhalefeti hedef alan Bahçeli, bu kişileri ‘terörist sevici’ olmakla suçladı.

‘ANAYASA MAHKEMESİ NEYİ BEKLİYOR?’

Bu noktada HDP’ye açılan kapatma davasına değinen MHP lideri, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) ‘tepki gösterdi’:

“Terör ve terörizmle mücadele kesintisiz mücadele hakkımızdır. HDP, TBMM’ye sızmış düşman bakiyesidir. Böylesi parti görünümlü bir örgütün siyaset hayatımızda bulunması haksızlıktır. Bu bölücü parti kapatılmasın da Hazine’den aldığı paraları terör örgütüne akıtmaya devam mı etsin? AYM’nin hala neyi beklediğini sormayalım mı? 2023 yılında artık bölücü siyasete son verilmeli. İlle de siyaset yapalım diyorlarsa toplansınlar, büyük kongrelerini iltihak ve iltica etsinler tek yumurta ikizleri CHP’ye.”

Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yöneltilen eleştirilere de kendi uslubuyla yanıt verdi: “İçişleri Bakanımıza ‘alçak’ diyen, haksız suçlamalarda bulunan, surda gedik açmak için çırpınan, PKK -YPG adına saldıran terörist sevicilerin topu alçağın da alçağıdır. Namerttir.”

Soylu kavga ederken yardımcısı da simide peynir sürüp yedi

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Attığımız her adımı sevgiyle, sebatla, şükürle ve inançla perçinliyoruz. Sevmeyene karınca yük, sevene filler karınca. Biz bu ülkeyi çok seviyoruz. Masalarda değil, meydanlardayız. Haklı ve tarihi mücadelemizde kesinlikle gevşemeyeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi, algı oyunlarını bozarak geliyor. İftira düzeneklerini yıkarak geliyor. Milliyetçi Hareket Partisi, kiralık kalemlerin sahiplerini yenerek geliyor. Milliyetçi Hareket Partisi, anket şirketlerini bozguna uğrata uğrata geliyor.

Ona buna el açan siyasi güruhun önümüze taş koyması, kararlı duruşumuzu sarsmaya kalkışması beyhudedir. 2023 yılında, cumhuriyetin 100. yıl dönümü demokrasinin zaferiyle kristalleşecek, Türkiye’nin hızına kimse yetişemeyecektir.

Biz, Türkiye’nin, Türk dünyasının ve Türk milletinin hatır bilen, haya bilen, hakikat bilen haysiyetli neferleriyiz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi’yiz.

Allahu Teala’nın ilk emri “Oku”dur. İlk yarattığı da kalemdir. Aklı kalemden, kalemi ahlaktan, ahlakı ilimden, ilmi imandan ayrı görmek, ayrı düşünmek çok zor, hatta imkansızdır. Kalemsiz kelam yetim, kelamsız kalem yitiktir. Biz inanışımızda alimin ölümüyle alemin ölümü bir tutulmuştur. İlim ve hikmet sahibi büyüklerimiz, tarihimizin her döneminde milletimizin yük akları olmuşlardır. Öğrenmek, kalp sefasıdır. Öğretmek ise kadir ve kabiliyet sefaretidir. İlk kalemi elimize aldığımızda, ilk harfi beyaz sayfalara yazdığımızda hayat boyu devam edecek, yaklaştıkça uzaklaşacak, uzaklaştıkça çekim gücünü artıracak bir süreç de başlamış olacaktır.

“ATANMAYAN ÖĞRETMEN KALMAYACAK”

Öğretmen demek dünya demektir. Öğretmen gönülleri buluşturan, geleceğimizin hamurunu yoğuran ön yüzümüzdür. Öğretmen, gerçekte ona yakın olanları ve öğrencilerini doyuran, ileriye dönük dağınık ve başı boş hareketlerine çeki düzen veren, seven, sevdiren, güzeli gösteren, akıl ve ahlak uyumunu teyit eden yüksek misyonun unvanıdır. Öğretmenlerimizin öğrencilerine yakın ilgi ve alakası, bana kalırsa Allah’ın müstesna bir hediyesidir. Öğretmeni sevmek, insanın kendisini sevmesidir.

Mutlu ve huzurlu, kaygı ve korkudan sıyrılmış, geçim derdini yenmiş bir öğretmen milletimizin en kudretli gücüdür. Bu güç, geleceğin koordinatlarını çizecek, gelecek nesilleri yetiştirecektir. Öğretmenin hayatı, ailesi ve öğrencileri arasında olmak suretiyle en az iki akış halindedir. Bu akışta görülen sorunlar, yarınlarımızı riski atacaktır. Bizim gelecekten tasarruf etmeye ne hakkımız ne haddimiz ne de yetkimiz vardır. O halde öğretmenlerimize ne yapsak, hangi hakları versek bin defa helal olsun diyorum. Üzerimize ne düşerse yapmanın sözünü veriyorum. Atanamayan hiçbir öğretmen bırakmayacağız. Hepsi kadroya geçirilmelidir. Kanaatimiz ve kararlılığımız budur.

HDP’Yİ KAPATMA ÇAĞRISI

İhanet bir hak değildir. Suç işlemek bir hak değildir. İnsan öldürmek bir hak değildir. Bunların hepsi hukukun direkt konusudur. Biz kişi hak ve hürriyetine, düşünce serbestliğine, bir başkasının güvenlik sınırlarını ihlal etmediği sürece bağlıyız. Fakat bu haklar kişisel olmaktan çıkıp kolektif bir özelliğe büründüğü andan itibaren karşı çıkışımız kaçınılmazdır. Küfür bir hak değil, ahlak sorunudur. Terör hak değil, ağır bir insanlık suçudur. Temel hak ve hürriyetler ekseninde mangalda kül bırakmayan çevrelerin varmak istediği nokta neresidir? Küresel cinayetlere sessiz kalmak, insan onurunun ayaklar altına alınmasına tepkisiz durmak bir hak mıdır? ABD’nin 10 Kasım 2022 tarihinde, Litvanya’da dünya özgürlükler kongresine Enes Kanter isimli tescilli teröristin katılması, Cumhurbaşkanımızın iftiralara maruz kalması bir hak mıdır? LGBTİ’yi desteklemek bir hak mıdır? Yoksa bir sapkınlık mıdır? İstiklal Caddesi’nde bombayla bebek arabası devirmek, altı insanımızı katletmek bir hakkın konusu mudur? TV’lerde sabitleşmiş sözde yorumculara, aydınım diye ortalıklarda gezinen şarlatanlara bilmediğimiz hak ve hukuk zemininde katlanmak mümkün ve muteberdir?

Terör ve terörizmle mücadele kesintisiz mücadele hakkımızdır. HDP, TBMM’ye sızmış düşman bakiyesidir. Böylesi parti görünümlü bir örgütün siyaset hayatımızda bulunması haksızlıktır. Bu bölücü kapatılmasın da Hazine’den aldığı paraları terör örgütüne akıtmaya devam mı etsin? AYM’nin hala neyi beklediğini sormayalım mı? 2023 yılında artık bölücü siyasete son verilmeli. İlle de siyaset yapalım diyorlarsa toplansınlar, büyük kongrelerini iltihak ve iltica etsinler tek yumurta ikizleri CHP’ye.

SOYLU’YA SAHİP ÇIKTI

Sorarım sizlere, bu iki partinin HDP’den ne farkı vardır? Bir CHP’li çıkıp teröristin PKK üyeliği muamma diyebiliyor. Bir İP’li çıkıp “Ne delil var?” diye sorabiliyor. Bir başka ucube, İstiklal saldırısını hükümetin düzenlediğini iddia edebiliyor. Zillet İttifakı’nın teröristlere avukatlık yapması utanç verici bir alçalmadır.

İçişleri Bakanımıza ‘alçak’ diyen, haksız suçlamalarda bulunan, surda gedik açmak için çırpınan, PKK -YPG adına saldıran terörist sevicilerin topu alçağın da alçağıdır. Namerttir.

Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine inanıyoruz.