CHP’li Yavuzyılmaz’dan ‘kontrollü toprak kayması’ tepkisi: İş makinesinin orada ne işi var?

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 9:40 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2024 Pazartesi 9:42 pm

Haber: TELE1 HABER MERKEZİ

İliç’te liçli toprak kayması sonucu toprak altında kalan 5 işçinin cesetlerine ulaşmak için yapılan çalışmalar sırasında yeni bir toprak kayması meydana geldi. Erzincan Valisi ‘kontrollü toprak kayması’ yapıldığını açıklarken CHP’li Deniz Yavuzyılmaz’dan tepki geldi.

Erzincan İliç’te 3 Şubat 2024’te toprak kayması yaşanan Çöpler altın madeninde yeni bir toprak kayması yaşandı.  Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, İliç’teki altın madeni ocağında kontrollü toprak indirmesi çalışması yapıldığını bildirdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da, yaşanan kayma sonrası kontrollü yapıldığı iddialarına tepki gösterdi. Yavuzyılmaz, “Kontrollü veya kontrolsüz olarak bugün İliç’te tekrar yığın liçinin kayması yeni bir çevre felaketine yol açmıştır. Kayan bir toprak parçası değildir. Havaya, suya ve toprağa karışan tehlikeli, siyanür içerikli yığın liç kütlesidir! Ayrıca kontrollü indirdik denilen yığın liç kütlesinin tepesindeki iş makinasının göçük altında kalma riskine rağmen orada ne işi var? Kaynak: DHA video 27.saniye” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Anagold Madencilik’in 2010 yılı Aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni’nde 13 Şubat Salı günü saat 14.30 sıralarında toprak kayması meydana gelmişti.

Hacmi 10 milyon metreküp olarak hesaplanan bir kütlenin kaydığı belirtilmişti. Maden ocağındaki 9 işçi bu kütlenin altında kalarak can vermişti.

Kaynak: TELE1