CHP’li vekillerin dosyası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda

Yayın tarihi: 3 Kasım 2022 Perşembe 11:16 am - Güncelleme: 3 Kasım 2022 Perşembe 4:54 pm

Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma sırasında hakimlere hakarette bulunup tehdit ettikleri iddia edilen CHP milletvekilleriyle ilgili ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçlarından yürütülen soruşturma dosyası, yetkisizlik kararı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

‘Zimmet’ iddiası ile 27 Şubat 2020’de görevden uzaklaştırılan CHP’li Vefa Salman’ın da Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın dokuzuncu duruşması geçen hafta cuma günü görüldü.

Vefa Salman’ın avukatı Deniz Baykal, duruşmada; müvekkilinin 2,5 senedir görevinden uzaklaştırıldığını ve halkın iradesinin gasp edildiğini ifade etti. Baykal, bilirkişi raporlarında Salman’ın suçsuz olduğunun belirtildiğini hatırlattı. Yeni sanıkların dava sürecini uzatacak olması nedeniyle Vefa Salman ile ilgili yargılama kararının verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti her iki dosyanın birbiriyle benzerlik taşıdığı, sanıklar hakkında verilecek kararın diğer sanıkları da etkileyeceği değerlendirmesi ile talebi reddetti.

Salonda bulunan CHP heyeti, mahkeme heyetinin bu kararına tepki gösterdi. Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, heyet başkanına, “Yazıklar olsun. Sen tetikçisin” diye bağırdı. Diğer milletvekilleri de mahkeme heyetine tepkilerini gösterdi. Yaşanan gerginlik sonrası mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Heyet, duruşmayı izleyicilere kapattı.

ERDOĞAN “DOKUNULMAZIKLARI KALDIRILMALI” DEMİŞTİ

Yalova’da mahkemeye tepki gösteren CHP’li vekiller için de dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini söyleyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunlar ahlaksızlığın en güzel örneği. Bay Kemal bunları savunuyor. Adalet Bakanlığı şu an takibatı yapıyor. Ama ben bu konuda daha ileri bir adımdan yanayım. Süratle dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekir. Bunlar parlamentoyu da kirletir” ifadelerini kullandı.

YENİ GELİŞME

Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma sırasında hakimlere hakarete bulunup tehdit ettikleri iddia edilen CHP milletvekilleriyle ilgili ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçlarıyla yürütülen soruşturma dosyası yetkisizlik kararı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

CHP’den Yalova Belediye Başkanı Salman’ın göreve iade edilmemesine tepki: Yalova’da mahkeme baskı altında