CHP’li vekillerden ‘TRT payı’ yorumu: Kılıçdaroğlu bir sorunu daha çözdü

Yayın tarihi: 8 Kasım 2021 Pazartesi 10:59 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2021 Pazartesi 10:59 pm

CHP’li vekiller, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2018’de gündeme getirdiği ‘elektrik faturalarındaki TRT payı ile enerji fonu kesintileri kaldırılsın’ önerisini AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nihayet uygulayacak olmasını “Kemal Kılıçdaroğlu bir sorunu daha çözdü” ifadeleriyle değerlendirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Elektrik faturalarındaki TRT payı ile enerji fonu kesintilerinin kaldırılacağını ‘müjde’leyen Erdoğan, 2018’de bu öneriyi dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği bir soruna karşı nihayet harekete geçmiş oldu.

AKP VE MHP REDDETMİŞTİ

CHP, 2018’de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifinde, “Elektrik faturalarında halihazırda TRT payı, kayıp kaçak bedeli, sayaç okuma bedeli vb. Birçok gider yer almaktadır. Bu nedenle faturalarda artışa neden olan söz konusu unsurların kaldırılarak ve tüketicinin yükünün hafifletilmesi amaçlanmaktadır” ifadeleriyle elektrik faturalarında TRT payının kaldırılması teklif etmişti. CHP’nin önerisi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilmişti.

“KILIÇDAROĞLU BİR SORUNU DAHA ÇÖZDÜ”

Erdoğan’ın duyurusunun ardından CHP’li vekillerden peş peşe açıklamalar geldi., CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Kılıçdaroğlu söyledi. Elektrik faturalarında TRT payı kaldırıldı. Vatandaş rahatladı” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Kemal Kılıçdaroğlu bir sorunu daha çözdü. Genel Başkanımızın ısrarla gündeme getirmesi sonrası elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırıldı. CHP Grubu olarak yıllarca her platformda TRT payının kaldırılmasının mücadelesini verdik” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Kılıçdaroğlu bir sorunu daha çözdü. Yıllarca komisyonlarda söyledik, TBMM Genel Kurul’unda dile getirdik. Mücadelemiz sonuç verdi. Elektrik faturalarında TRT payı kaldırıldı” açıklamasında bulundu.

 

Kılıçdaroğlu ‘TRT payını kaldıracağım’ dedi, iktidar nihayet harekete geçti