CHP’li vekiller öğrencilerin sesi oldu: Bu bir evrensel insan hakları sorunudur

Yayın tarihi: 21 Eylül 2021 Salı 12:35 am - Güncelleme: 21 Eylül 2021 Salı 12:35 am

Tolga Yanardağ’ın sunduğu Gece Bülteni’nin bugünkü konukları; CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır oldu. Vekiller, ‘Barınamıyoruz’ hareketi kapsamında sokaklarda protestolarını gerçekleştiren öğrencilerin yanından son gelişmeleri aktardı.

TELE1 canlı yayın konuğu olan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, birilerinin ‘Saray’da iken öğrencilerin sokakta olduğunu ifade ederek “Her gün yüzlerce aile bizleri arıyor. Bir çocuğu okutup büyüteceksin ama bir yurt veremeyeceksin. Bir aile için ve bir çocuk için bundan daha büyük travma olamaz. Tüm genç arkadaşların bu gençlere destek vermesini istiyoruz” dedi.

“GENÇLERE GELECEK KURMAK ZORUNDAYIZ”

Protestolara katılan bir öğrenci ise şikayet ve taleplerini şöyle anlattı: “Bu devlet bize ders çalışacağımız ve uyuyacağımız bir yer sağlayamıyor. Üniversiteyi kazandık ve dondurmak istemiyoruz. Sendika olarak barınma talebindeyiz. Tüm arkadaşlarımızı nöbetimize davet ediyoruz. Bir araya gelelim”

CHP Milletvekili Mahmut Tanal ise “Bu bizim ikinci gecemiz. Yurtsuz kalan, barınma hakkı ihlal edilen öğrencilerle birlikteyiz. Gençlerin talebi, aileleri tarafından okutuldu. Şu anda kimisinin okulu açıldı. Barınabilecek evleri olmadıkları için geceleri sokakta ve parktalar. Yurtsuz kalan öğrencilerin yanında manevi destek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.