CHP’li vekiller, Meclis Başkanı Şentop’un kapısına Anayasa kitapçığı bıraktı

Yayın tarihi: 4 Haziran 2020 Perşembe 8:48 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2020 Perşembe 8:48 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bir grup milletvekili ile birlikte, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un makamı önünde İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürmesini protesto etti. Şentop’un kapısına Anayasa kitapçığı bırakıldı ve “Hak, hukuk, adalet” sloganı atıldı. CHP’li Altay, “Anayasanın hala yürürlükte olduğunu Meclis Başkanına hatırlatmaktan büyük üzüntü duyuyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bir grup milletvekili ile birlikte, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un makamı önünde CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürmesini protesto etti. Şentop’un kapısına Anayasa kitapçığı bırakıldı ve “Hak, hukuk, adalet” sloganı atıldı.

Parlamento darbesi: Bahçeli çağrı yapmıştı, üç milletvekilinin vekilliği düşürüldü

Şentop’un kapısında açıklama yapan Altay, Anayasa kitapçığını bıraktıktan sonra “Anayasanın hala yürürlükte olduğunu Meclis Başkanına hatırlatmaktan büyük üzüntü duyuyoruz” dedi.

Altay şunları söyledi:

“Lekeli ve ayıplı bir gündür. Bu hiçbir zaman HDP’yi ve milletimizi karamsarlığa sevk etmemeli. Türkiye’de şu tablo herkesin düşünmesi gereken bir manzaradır. Bu yüce Meclis kurulduğu vakit kendisini kuran Gazi Mustafa Kemal hesap sorarken, 100’üncü yılda Saray’dan talimat alırsa ayıplı gündür. Ancak demokrasimizi yaşamaya ve güçlendirmeye devam edeceğiz.

Erdoğan unutmasın demokrasi tepki ve protesto rejimidir. Kendisini eleştirenler biat etmemeye ve yanlışını konuşmaya devam edecektir. Kendisini eleştiren herkesi terörist ilan etmekle Türkiye’ye en büyük düşmanlığı yapıyor. Erdoğan’a hiçbir demokrasi perver vatandaş, bugüne kadar olduğu gibi bundan sora da biat etmeyecek.

CHP: Milli iradeye kumpas kurulmuş bir darbedir

Yaptığımız şey Anayasa’ya uygun. Demokrasi çağlığımızı Türkiye’nin her yerinde hane hane anlatacağız. Berberoğlu ve HDP’li vekillerinin vekilliğini düşürülmüş olması Erdoğan’ın bize ayar vermesi gibi algılansa da Erdoğan’a oy verenlerin onun işin tadını kaçırdığını hissettirmiş oldu. Her türlü bedeli ödemeye hazırız. Türkiye bizim, bedel ödenecekse bunu CHP’li vekiller ödeyecektir.”

Vekilliği düşürülen Leyla Güven: Darbeler yalnızca silahla olmuyor