CHP’li vekiller ‘Cevap hakkı kullanamadık’ dedi; HaberTürk’ten açıklama geldi

Yayın tarihi: 27 Ocak 2022 Perşembe 10:03 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2022 Cuma 1:07 am

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun HaberTürk TV’de gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un konuğu olduğu yayına bağlanarak yanıt vermek isteyen CHP’li vekiller, yayına katılmalarının engellendiğini belirterek duruma tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Gerçeklerden bu kadar korkmayın!” diyerek tepkilerini dile getirdi. Konuya ilişkin HaberTürk’ten’den de açıklama geldi.

Bakan Karaismailoğlu, canlı yayında İstanbul’daki metro projelerinin kabul edilmeyişine yönelik iddialar, İstanbul Havalimanı, İstanbul’da geçtiğimiz gün yaşanan ‘yol krizi’ ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yolsuzluk iddialarına ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu. CHP’den ise söz konusu açıklamalara yanıt için canlı yayına bağlanmalarının engellendiği yönünde tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da o isimlerden oldu.

Vekiller, Twitter’dan şu paylaşımları yaptı:

KILIÇDAROĞLU KONUK OLDUĞUNDA BAKAN BAĞLANMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda HaberTürk canlı yayınında Fatih Altaylı’ya konuk olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yanıt vermek için Bakan Karaismailoğlu yayına bağlanmış ve ikili arasında tartışma yaşanmıştı.

HABERTÜRK’TEN AÇIKLAMA GELDİ

Gelen tepkiler üzerine HaberTürk açıklama yaptı.

Açıklamada, iddia sahibi olan Kılıçdaroğlu’nun yayına bağlanmak istemesi halinde bağlanabileceği ancak CHP’li Başarır’ın iddialarla bir ilgisi olmaması nedeniyle katılamayacağının iletildiği bildirildi.

 

 

Bakan Kılıçdaroğlu’nu doğruladı!

Kılıçdaroğlu: Saray da bizi dinliyor, o da bağlansın