CHP’li vekiller Anıtkabir’e alınmadı, yandaşlar ‘unuttu’ dedi

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2020 Çarşamba 1:21 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2020 Çarşamba 1:21 pm

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekili ve yöneticilerinden oluşan bir heyetle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etmek istedi. CHP’li heyetin bir kısmı görevliler tarafından engellenerek atanın huzuruna alınmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, Anıtkabir’i ziyaret ederek, Atatürk’ün mozelesine karanfil bıraktı.

Kılıçdaroğlu’na, Anıtkabir ziyaretinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Bülent Kuşoğlu, Gamze Taşçıer, Grup Başkanvekili Levent Gök ile Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve milletvekilleri eşlik etti. Kılıçdaroğlu yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Anıtkabir’den ayrıldı.

ANIKABİR’E ALINMADILAR

CHP heyeti, Anıtkabir’e giriş yaptığı esnada ise engelle karşılaştı.

Heyette yer alan milletvekillerinin bir kısmı, isimleri daha önce bildirilmediği gerekçesi ile Anıtkabir’e alınmadı.

İsmi bildirilmediği gerekçesi ile alınmayan milletvekilleri arasında Ankara Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz gibi isimler yer aldı.

Anıtkabir’e girişi engellenen vekiller ile görevliler arasında tartışma çıktı

YANDAŞLAR ‘UNUTTU’ DEDİ

Kılıçdaroğlu’nun içeri alınmayan vekilleri beklediği anlar ise bir başka yalan habere konu edildi. Yandaş sabah gazetesi, Kılıçdaroğlu’nun bekleyişini “CHP’li vekiller Anıtkabir’e gitmeyi unuttu” başlığı ile verdi.

Söz konusu haber, vekillerin habere konu edilmek için Anıtkabir’e alınmadığı fikrini kuvvetlendirdi!