CHP’li vekilden korkutan uyarı: Bu durumda aşılar etkisiz kalabilir

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2021 Pazartesi 10:31 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2021 Pazartesi 11:03 pm

Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet’in bugünkü konukları, gazeteci Uğur Dündar, CHP Milletvekili Fikret Şahin, İyi Parti Milletvekili Aytun Çıray ve Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan oldu. Ceyhan, Türkiye’nin aşılama politikalarını değerlendirdi.

Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programına konuk olan CHP Milletvekili Fikret Şahin aşılama sürecinin yavaş ilerlemesine dikkat çekti. Bu hızla devam edersek aşılanma sürecinin 32 ay süreceğini vurgulayan Şahin, aşıların ileride çıkabilecek mutant virüslere etkisinin olmayabileceğini belirti.

İşte CHP Milletvekili Fikret Şahin’in TELE1’de yaptığı açıklamalar;

“Anlaşma imzalayabilirsiniz ama gerçek bir şey var mı ortada? Elimizde yeterli aşı yok! Aşılamanın başladığı tarih olan 14 Aralık’tan bugüne kadar iki doz aşısı yapılan vatandaş sayısı yaklaşık 10.5 milyon. Nüfusun sadece yüzde 12.5’luk kısmı aşılanmasını tamamladı. Bu hızla devam edersek, aşılanmanın tamamlanması için en az 32 aylık bir süreye ihtiyacımız var. Aşılamada başarı elde edebilmeniz için toplumun en az yüzde 70’ini 6 aydan daha kısa bir süre aşılamanız gerekir. Aşılama hızı böyle devam ederse, mutant virüsler nedeniyle eskiden yapılan aşılar boşa çıkabilir. Kendi aşımızı üretemediğimiz için yetersiz kalıyoruz. Sayın Bakan  ve AKP genel başkanı sürekli “Aşı gelecek” diyerek zaman kazanmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Aytun Çıray Sedat Peker operasyonuyla ilgili tehlikeyi açıkladı | ANINDA MANŞET