CHP’li vekilden elektrik zamlarına tepki: Sandık önünüze geldiğinde bu ampulü söndürün

Yayın tarihi: 14 Ocak 2022 Cuma 12:35 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 12:35 pm

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı elektrik zamlarına ilişkin konuşmasında, “Buradan vatandaşa da halkımıza da bir çağrı yapıyorum. Sandık önünüze geldiğinde bu ampulü söndürün, rahat edin” dedi.

Abdurrahman Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda elektriğe yapılan zamlara ilişkin konuştu. AKP iktidarının yurttaşları zam yağmuruna tuttuğunu savunan Tutdere, “AKP iktidarının zam yağmuru devam ediyor. Ülkemizde vatandaşın uyumadan önce son gördüğü, uyandığında ilk gördüğü şey zam haberleri oluyor. Aşağı zam, yukarı zam” dedi. Tutdere, şunları söyledi:

“İktidarın kademeli elektrik uygulaması adı altında getirdiği yeni soygun düzeni, vatandaşın cebinde ne var ne yok hepsini elektrik dağıtım şirketlerine aktarmaya başladı. Bu uygulamayla hortum, direkt vatandaşın, fakir fukaranın cebine bağlandı. Yeni uygulamayla zam yağmuru, Türkiye’nin her tarafında vatandaşlarımızı mağdur etmeye devam ediyor. Seçim bölgem Adıyaman ve ülkemizin birçok yerinde bu ay vatandaşlarımız fahiş elektrik faturalarıyla karşılaştı, faturalar 4-5 kat arttı. İktidara çağrı yapıyorum. Vicdana gelin, zamları durdurun. Buradan vatandaşa da halkımıza da bir çağrı yapıyorum. Sandık önünüze geldiğinde bu ampulü söndürün, rahat edin.”

Ev sahibi dehşeti! Kirayı 4 bin liraya çıkarmayan kiracının evine baltayla girdi