CHP’li vekil ve RTÜK üyesi arasında Gezi cezası tartışması

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 6:01 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 Çarşamba 6:01 pm

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Gezi direnişi davasından sonra CHP’li Özgür Özel ve Ahmet Şık’ın açıklamalarını yayınlayan TELE 1, KRT, Halk Tv ve Flash Haber’e verilen ceza muhalefetin tepkisini çekti. CHP’li Taşcıer’in “suç işliyorsunuz” paylaşımına RTÜK Başkanı Şahin yanıt verdi.

RTÜK’ün Gezi direnişi sonrası Özgür Özel ve Ahmet Şık’ın açıklamalarına yer veren kanallara yüzde 3 ceza kararının ardından CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Suç işliyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise Taşcıer’in paylaşımına “Görevimizi kanunlardan aldığımız yetkiyle vicdan rahatlığıyla yapmaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.

“GÖREVİNİZİ KANUNA UYGUN YAPIYORSANIZ YARGILANMAKTAN KORKMAYIN”

RTÜK’ün kararını eleştiren CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel’in basın açıklamasını canlı yayınlamayı ceza gerekçesi yapan RTÜK’ün kararı nasıl bir dikta rejiminin hüküm sürdüğünün açık örneği. İktidarın Televizyon Komiseri Ebubekir Şahin, suç işliyorsun ve bu devranın dönmek üzere olduğunu unutuyorsun.”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Taşcıer’in paylaşımına “Sayın Vekil, hiçbir tehdide boyun eğmeden, haksız ve kabul edilmez suçlamalarınızı reddederek görevimizi kanunlardan aldığımız yetkiyle vicdan rahatlığıyla yapmaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.

CHP’li Gamze Taşcıer de Şahin’in yanıtına karşı şunu söyledi:

“Görevi kanuna uygun yapıyorsanız yargılanmaktan korkmayın. Ancak İktidarın Televizyon Komiseri olarak ‘yetkiyi’ bir kişiden alarak görevi kötüye kullanıyor ve suç işliyorsunuz. Vicdanınız size kalsın, bağımsız mahkemeler yetkiyi kanunla mı emirle mi kullandığınızı ortaya koyar.”

Merdan Yanardağ’dan RTÜK’ün TELE1’e verdiği cezaya tepki! “Hukuk önünde hesaplaşacağız”