CHP’li vekil sordu: Toplu taşımada maske zorunluluğu gelecek mi?

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2022 Salı 2:56 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2022 Salı 2:56 pm

Türkiye’de koronavirüs vakaları yeniden arttı. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Toplu taşımada maske zorunluluğu gelecek mi?” diye sordu.

Koronavirüs vakalarının artmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan kritik açıklama geldi. Bilim insanlarının açıklamalarına rağmen sessizliğini koruyan Koca, vakaların 40 kat arttığını söyledi.

Koca’nın açıklamalarının ardından CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, koronavirüs vakalarını Meclis gündemine taşıdı.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Bulut, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) geçtiğimiz ay Omicron’un alt varyantlarından şimdiye kadar en bulaşıcı olduğu tahmin edilen ve hem aşılardan hem de bağışıklıktan kaçma kabiliyetine sahip BA.4 ve BA.5’in 110 ülkede vaka artışlarına neden olduğu uyarısı yaptığına dikkat çekti.

BULUT’TAN PEŞ PEŞE SORULAR

Bulut, Sağlık Bakanı Koca’ya şu soruları yöneltti:

Omicron varyantına karşı geliştirilen aşıların Türkiye’ye getirilmesi yönünde bir çalışma var mıdır?

Aşılama oranlarını artırmaya yönelik herhangi bir planınız var mıdır?

Son bir ayda 15 katına çıkan Covid vakaları karşısında yeni önlemler almayı düşünüyor musunuz? Toplu taşımada, kapalı ve kalabalık mekanlarda maske zorunluluğu tekrar getirilecek midir?

DSÖ, 6 ayın üzerindeki çocukların da aşılanması önerisine paralel olarak okullar açılmadan 12 yaş altı çocukların aşılanması yönünde bir planınız var mıdır?

Test, günlük vaka ve hasta sayısının günlük olarak açıklanmama gerekçesi nedir?

Bakan Koca itiraf etti! Koronavirüste günlük vaka sayısı artışı 40 katına çıktı