CHP’li vekil: Silahlar bulununcaya kadar konuyu gündemde tutacağım

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2019 Cuma 3:51 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2019 Cuma 4:20 pm

CHP İzmir milletvekili Atilla Sertel, TRT’de kaybolan 10 silah sebebiyle açığa alınan iki memurun, görevine döndüğünü ancak silahların hala kayıp olduğunu söyledi. İki memurun kamuoyu baskısını azaltmak için açığa alındığını savunan Sertel, ”Silahlar bulununcaya kadar konuyu gündemde tutacağım” dedi.

CHP İzmir milletvekili Atilla Sertel, TRT İzmir Bölge Müdürlüğü’nde kaybolan 10 silahla ilgili açığa alınan iki memurun görevine döndüğünü ancak silahların hala kayıp olduğunu söyledi. İki memurun kamuoyu baskısını azaltmak için açığa alındığını savunan Sertel, ”Silahlar bulununcaya kadar konuyu gündemde tutacağım dedi.

Mertel’in konuşmasının tam metni

“Konuyu Meclis gündemine taşımamın ardından TRT İzmir Bölge Müdürlüğü’nde uzun yıllardır görev yapan iki arkadaşımız günah keçisi ilan edilerek görevlerinden uzaklaştırıldı ancak şimdi suçlu olmadıkları anlaşılmış olmalı ki yeniden görevlerine döndüler. Halkın gözünde ve kurum çalışanlarının önünde suçluymuş gibi gösterildiler. Bu iki arkadaşımızın olayda suçu yoksa suçlular kim ya da kimlerdir? Kaybolan silahlar nerededir? Kurumun kasasından ruhsatlarıyla birlikte kaybolan 10 silahtan bahsediyoruz ancak bugüne kadar ne silahlar bulunabildi ne de TRT Genel Müdürlüğü’nden bir açıklama geldi! Polisin ve müfettişlerin yürüttüğü soruşturma nasıl sonuçlandı? Silahların hala bulunamamasının nedeni nedir? Daha önceki açıklamalarımda konunun takipçisi olacağımı söylemiştim. Göreve iadelerle ilgili yeni gelişmeyi kamuoyunun bilgisine sunarken, silahlar bulununcaya, sorularıma cevap alıncaya ve gerçekler gün yüzüne çıkıncaya kadar konuyu gündemde tutacağım.”

Ne olmuştu?

TRT İzmir Bölge Müdürlüğü’nde kuruma ait olan ve güvenlik görevlileri tarafından kullanılan ve kasada kilit altında tutulan 10 adet silah, 2 ay önce kaybolmuştu. Konuya ilişkin sadece 2 memur gözaltına alınmıştı.

TRT’nin ‘silah skandalı’ meclis gündemine taşındı!